U Grgurevcima prvi „Mitrosov“ repro-centar

Od strane Ozon
0 komentar

Skupom u Grgurevcima završen je prvi krug obilazaka sela sa teritorije Grada Sremska Mitrovica.

Foto – Agencija Za Ruralni Razvoj Grada Sremska Mitrovica

Predstavnici „Mitrosa“ predhodnih dana predstavljali su stočarima na području Srema i Mačve plan poslovanja za naredni period, novu fazu poslovanja „Mitrosa“ – izgradnja repro-centara i uslužni tov uz ugovaranje poslovne saradnje (kooperacija).

Grgurevci su upravo mesto gde se planira izgradnja prvog „Mitrosovog“ repro-centra, koji će obezbediti kvalitetan genetski resurs.

Skupove po mitrovačkim selima organizovala je Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica, koja podržava unapredjenje odgajivačkih programa i programa u funkciji unapredjenja kvaliteta svinjskog mesa. Skupu u Grgurevcima prisustvovao je i Tomislav Janković, predsednik skupštine Grada Sremska Mitrovica, pokazavši da naša lokalna samouprava podržava i mitrovačke odgajivače i otkupljivače svinja.

Ideja klanice je da stvori sirovinsku bazu u Sremu i Mačvi sa zadovoljavajućim kvalitetotm. Takođe, u planu je formiranje pet reprocentara i to u Grgurevcima, Inđiji, Šidu i Bogatiću, dok se za peti još vode pregovori.

„Mitros“ će otkupljivati svinje na takozvanoj liniji klanja, odnosno prema randmanu i procentu mesnatosti, što je novina za naše proizvođače.

Indsutrija mesa „Mitros“ sa klanjem i preradom mesa, počela je polovinom prošle godine, a sada ulazi u novu fazu poslovanja, u izgradnju repro centara i uslužni odgoj svinja.

You may also like