Turnir u malom fudbalu pratilo preko 5.000 gledalaca

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Tradicionalni 29. Međunarodni Panona futsal turnir u Sremskoj Mitrovici nedavno je uspešno završen,a organiztori ističu da je najveći sportski događaj u gradu pratilo više od 5000 gledalaca. Upravo povodom završetka turnira juče je održana konferencija za medije na kojoj su sumirani svi rezultati.

Pokrovitelj turnira bio je Grad Sremska Mitrovica, generalni sponzor turnira kompanija „Mitsides point“, a organizator Poslovno sportski centar „Pinki“. Turnirom je rukovodio organizacioni odbor na čelu sa zamenkom gradonačelnika, Tomislavom Jankovićem.

Na turniru je učestvovalo ukupno 91 ekipa koje su se takmičile u šest kategorija i to: pioniri, kadeti, omladinci, seniori, mlađi veterani i stariji veterani. Turnir je trajao 18 dana, za to vreme odigrano je ukupno 137 utakmica, a postignuto 1271 golova.

Prvo mesto u kategoriji pionira osvojila je ekipa „ SREM 3 AGROŽITO“ iz Sremske Mitrovice, dok je drugo mesto pripalo ekipi FK „Hesna”, takođe iz Sremske Mitrovice“. Ovo je jedina kategorija u kojoj nije dodeljena novčana nagrada.

U kategoriji kadeta najbolja je bila ekipa „Splav Krug“ iz Mačvanske Mitrovice koja je osvojila novčanu nagradu u iznosu od 30.000 dinara. Druga u kategoriji kadeta bila je ekipa „Star šped“ iz Sremske Mtrovice.
Kod omladinaca najbolja je bila ekipa „Well Šped Dolče Kaza“ iz Sremske Mitrovice koja je na finalnoj utakmici pobedila „Maisadour Axereal“, takođe iz Sremske Mitrovice. Nagrda za omladince iznosila je 50.000 dinara.
Prvu i najveću nagradu turnira koja je dodeljena na turniru i to u kategoriji seniora u iznosu od 600.000 dinara osvojila je ekipa Mega Špedicija Butik Exit“ iz Sremske Mitrovice. dok je druga u ovoj kategoriji bila ekipa „Kladionice Soccer“ iz Beograda.
Ekipa „Mitroprevoz“ iz Sremske Mitrovice bila je najbolja u kategoriji mlađih veterana i to odmah ispred ekipe „Gold spid i Dolce casa“, takođe iz Sremske Mitrovice, prva nagrada u ovoj kategoriji iznosila je 30.000 dinara.
Prvo, mesto i novčanu nagradu u iznosu od 20,000 dinara u kategoriji starijih veterana zauzela je ekipa “Menjačnica Evropa” iz Laćarka, dok je ekipa “DOK” iz Šapca bila druga.

Preko 5.000 gledalaca sa plaćenim ulaznicama je posetilo turnir na kojem su učestvovale ekipe iz sremskog i mačvanskog okruga, kao i ekipe iz Republike Srpske.

„Pravo vreme je da sumiramo rezultate turnira koji je i ove godine zadržao karakter međunarodnog, s obzirom da smo imali igrače iz Republike Srpske, odnosno i Bosne i Hercegovine. Mi kao odbor i kao Grad možemo da budemo zaista jako zadovoljni što se tiče same organizacije ovog sportskog događaja iz razloga što smo ostvarili sve one ciljeve koje smo zacrtali, a to je pre svega da smo održali jednu dobru i kvalitetnu tradiciju. Broj ekipa je bio manji nego prošle godine, ali se igrao kvalitetan fudbal što je Mitrovačka publika znala da ceni”, rekao je na konferenciji za medije Tomislav Janković rukovodilac organizacionog odbora turnira.

Direktor PSC „Pinki“, Vasilj Ševo takođe je iskazao zadovoljstvo uspešnom realizacijom turnira.Ševo je rekao da je za razliku od prethodnih turnira ovaj bilo malo teže organizovati zbog nekoliko utakmica koje je za vreme trajanja turnira u hali “Pinki” igrao i KK “Mega Leks”, ali da je i ta prepreka prevaziđena. On se zahvalio kako zaposlenima u samom sportskom centru, tako i Gradu Sremska Mitrovica, sponzoru i svim Mitrovčanima koji su dali svoj doprinos da ovaj turnir bude veliki kao što jeste.
29. Međunarodni futsal turnir je održan u PSC „Pinki“ u Sremskoj Mitrovici u periodu od 22. decembra 2016. do 14. januara 2017. godine.

You may also like