Studenti pozvani da pišu o održivom razvoju

Od strane Ozon
0 komentar

Francusko-srpska privredna komora ponovo je raspisala konkurs za Studentsku nagradu, kojim se studenti pozivaju da pišu rad o održivom razvoju u doba digitalizacije, a najbolja tri rada osvojiće vredne novčane nagrade: 1.000, 800 i 600 evra.
Rok za slanje radova je 28. april, a dodela nagrada biće održana 15. juna.
Francusko-srpska privredna komora održava Studentsku nagradu po sedmi put, sa ciljem da promoviše održivi razvoj i podstakne dijalog univerzitetske zajednice o ovoj temi, saopšteno je iz te komore.

U doba digitalizacije i ekspanzije interneta i informaciono-komunikacionih tehnologija, od studenata se traži da daju svoje mišljenje i ideje kako digitalna transformacija utiče na održivo poslovanje kompanija i na koji način se može odraziti na održivi razvoj različitih privrednih delatnosti poput poljoprivrede, zdravstva, gradnje i arhitekture, energetike, trgovine itd.

Pravo učešća imaju svi srpski i strani studenti do 25 godina starosti, a koji su upisali školsku 2016/17 pri nekoj od institucija visokog obrazovanja u Republici Srbiji. Zainteresovani kandidati treba da napišu esej od 15 do 25 strana, na srpskom jeziku.

Radove ocenjuje specijalni žiri koji čine univerzitetski profesori i drugi ugledni stručnjaci za pitanja održivog razvoja, kao i članovi Francusko-srpske privredne komore.

Rok za predaju radova je 28. april, a svečanost dodele nagrada biće održana 15. juna kada će pet najboljih učesnika imati priliku da predstave svoje eseje.

Sve dodatne informacije, kao i listu dokumenata koju je neophodno poslati prilikom konkurisanja, studenti mogu pronaći na sajtu Francusko-srpske privredne komore.

 

You may also like