Sremski i mačvanski poljoprivrednici posetili Sajam poljoprivrede

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica u nedelju, 14. maja organizovala je kolektivni odlazak oko stotinu poljoprivrednika sa teritorije grada na tradicionalni 84. Sajam poljoprivrede u Novom Sadu.

Zbog velike zainteresovanosti poljoprivrednika, Agencija će još jednu kolektivnu posetu Sajmu realizovati i u četvrtak, 18. maja.

Srđan Solarević, vlasnik dsetilerije „Kazanče“ iz Bešenova kaže da je na Sajam došao kako bi nabavio nešto od opreme potrebne za njegovu proizvodnju, dok je Slobodan Kuzmanović iz Bosuta juče po prvi put posetio Sajam.

„Meni zaista ako puno znači što sam posetio Sajam, jer je ovo moj prvi put da sam ovde. Dosta toga novog sam video i mogu da kažem da sam oduševljen. Najviše sam gledao traktore, jer bi mi jedan manji trebao, ali trenutno za tako nešto nemam sredstava“, rekao je Kuzmanović.

Momčilo Uzelac, mladi novopečeni poljoprivrednik iz Sremske Mitrovice koji je podigao prve plastenike pre samo nekoliko meseci kratko je rekao da je i on prvi put na Sajmu i da su utisci više nego pozitivni. On se u ime svih sremskih i mačvanskih poljoprivrednika koji su zajedno došli na Sajam zahvalio Agenciji za ruralni razvoj koja im je to omogućila.

Troškove prevoza i karata za Sajam u potpunosti je snosila Agencija za ruralni razvoj.

Možda Vam se svidi i