Mitrovčanka Tatjana Tomić prvakinja Balkana

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica/Ruma – Za vikend, 12. i 13. maja u sportskom centru u Rumi održano je Prvenstvo Balkana u savate boksu, u obe discipline, odnosno pun i lagani kontakt.

Pored domaćina reprezentacije Srbije, na prvenstvu takmičile su se i reprezentacije iz Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Grčke i Mađarske.

Na ovom takmičenju učešće je uzela i mitrovčanka Tatjana Tomić, članica savate boks kluba “Spartak SM”, koja je pobedom na Prvenstvu Srbije ostvarila pravo ulaska u reprezentaciju i kvalifikovala se za Prvenstvo Balkana.

U disciplini lagani kontakt, seniorska kategorija do 60 kilograma, protiv takmičarke iz Slovenije Tatjana je u finalnoj borbi pobedila i donela zlato kako za Srbiju tako i za svoj klub.

Reprezentacija Srbije se na ovom takmičenju ekipno plasirala na 1. mesto sa osvojenih 14 zlatnih, 7 srebrnih i 3 bronzane medalje.

Organizatori ovog prvenstva bili su Savate Savez Srbije i Savate boks klub „Ruma“, a pokrovitelji Vlada Republike Srbije i Ministarstvo omladine i sporta.

Možda Vam se svidi i