Sremska mlekara i zvanično novi vlasnik Duvanske industrije Bujanovac

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – „Sremska mlekara DOO“ iz Sremske Mitrovice novi je vlasnik Duvanske industrije Bujanovac, saopštilo je Ministarstvo privrede.

Ugovor o kupoprodaji je potpisan u Ministarstvu privrede na sumu od 686.374 evra, što je oko trećine vrednosti firme, koja je procenjena na oko dva miliona evra.

Prema poslednjim saznanjima vlasnik Sremske mlekare kompanija “RA.B Capital Group LTD” registrovana je na Kipru, a u vlasništvu je Rada Basta iz Novog Sada, predsednika Jedinstvene Srbije za Vojvodinu.

Ministarstvo privrede je godinama unazad oglašavalo prodaju bujanovačkog preduzeća, ali sve dosadašnja javna nadmetanja završavala su se bez uspeha, jer nije bilo zainteresovanih kupaca.

Ministarstvo je 9. decembra 2016. godine objavilo novi javni poziv za učešće u postupku javnog prikupljanja ponuda sa javnim nadmetanjem radi prodaje blizu 58 odsto kapitala privrednog društva DIB AD Bujanovac.

Do isteka roka za dostavljanje prijava, pristigla je jedna prijava i to od mlekare iz Mitrovice.

– Početna cena za prodaju 58 odsto kapitala DIB-a iznosila je 686.354 evra, a kupac se obavezao da u gotovom plati taj iznos – stoji u saopštenju ministarstva.

Kupac je dužan i da dostavi Ministarstvu privrede mišljenje Кomisije za zaštitu konkurencije u vezi sa koncentracijom na tržištu koja nastaje sticanjem kontrole nad subjektom privatizacije.

OK RADIO

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik