Sremska Mitrovica u ritmu Evrope i naredne godine

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Pozorištu “Dobrica Milutinović” u Sremskoj Mitrovici danas je održana audicija dece talentovane za pevanje i igranje za učešće u manifestaciji “Srbija u ritmu Evrope”.

Na audiciji su učestvovali učenici sedam osnovnih i jedne srednje škole sa teritorije Grad Sremska Mitrovica, a dalje učešće u manifestaciji je obezbedila samo Marina Ljubišić iz Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“.

Naredne nedelje biće organizovana još jedna audicija.

Svetlana Milovanović, zamenica gradonačelnika Sremske Mitrovice je kratko rekla da je „Srbija u ritmu Evrope“ sjajna manifestacija koja svim učesnicima donosi jedno neprocenjivo iskustvo, poznanstvo sa mnogobrojnom drugom decom iz svih delova zemlje, ali i mogućnost da svoj talenat pokažu celoj Srbiji.

Prema rečima Igora Karadarević direktor projekta „Srbija u ritmu Evrope“ saradnja sa Sremskom Mitrovicom je savršena, svi dogovori su ispoštovani i manifestacija ima punu podršku grada.

U manifestaciji “Srbija u ritmu Evrope” pored Mitrovčana učestvovaće i deca iz preko dvadeset drugih gradova i opština širom Srbije, a sam projekat obuhvata takmičenje u pevanju i plesu koje će se održati sredinom naredne godine u Nišu. Učesnici manifestacije iz svakog grada u Srbiji predstavljaće po jednu evropsku zemlju.

Najbolji na audicijama koje će biti organizovane u svim gradovima imaće besplatnu obuku za živi nastup.

Ukoliko Mitrovica pobedi na ovom takmičenju, živi televizijski prenos takmičenja naredne godine će biti upravo iz našeg grada. Takođe Sremska Mitrovica će biti domaćin dece iz svih drugih gradova učesnika u projektu, a deca pobednici će putovati u zemlju koju su predstavljali.

Cilj projekta „Srbija u ritmu Evrope“ jeste negovanje kulture i jezika zemalja Evrope, ali i principa i prava deteta.

You may also like