Srednjoškolci za srednjoškolce

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U petak, 21. aprila u organizaciji Unije srednjoškolaca Srbije biće realizovan najveći srednjoškolski projekat na Balkanu pod nazivom „Srednjoškolci za srednjoškolce“.

Reč je o nacionalnom projektu koji Unija realizuje sedmu godina za redom. Projekat je koncipiran tako da srednjoškolci jednog dana u toku školske godine idu da rade u javnim i privatnim kompanijama i na taj način promovišu srednjoškolski aktivizam i upoznaju se sa poslovnim svetom.

S druge strane, svi poslodavci zainteresovani da podrže srednjoškolce, na osnovu njihovog rada u kompanijama, doniraju prvi srednjoškolski fond „Srednjoškolci za srednjoškolce“.

Sredstva iz fonda koriste se za organizaciju treninga za pisanje projekata učeničkih parlamenta, kao i na realizaciju projekata koje učenički parlamenti podnose putem javnih konkursa.

U realizaciji projekta „Srednjoškolci za srednjoškolce“ do sada je učestvovalo više od 40 gradova i opština u Srbiji, 10.000 srednjoškolaca i 1.600 kompanija, a finansirano je preko 90 projekata učeničkih parlamenata.

You may also like