Sremska Mitrovica – U četvrtak, 26. januara, u Pozorištu „Dobrica Milutinović“ u Sremskoj Mitrovici održaće se audicija dece talentovane za pevanje i igranje.

Audicija će se održati u vremenskom period od 14:00 do 16:00 časova, namenjena je učenicima osnovnih škola sa teritorije Grada Sremska Mtrovica, a organizuje se u okviru priprema učešća Mitrovice u manifestaciji “Srbija u ritmu Evrope”.

U pomenutoj manifestaciji pored Mitrovčana učestvovaće i deca iz dvadeset drugih gradova i opština širom Srbije, a sam projekat obuhvata takmičenje u pevanju i plesu koje će se održati 17. juna ove godine u Somboru, a koje će uživo prenositi Radio televizija Srbije.

Najbolji na audicijama koje će biti organizovane u Sremskoj Mitrovici imaće besplatnu obuku za živi nastup.

Ukoliko Mitrovica pobedi na ovom takmičenju, živi televizijski prenos takmičenja naredne godine će biti upravo iz našeg grada. Takođe Sremska Mitrovica će biti domaćin dece iz svih drugih gradova učesnika u projektu, a deca pobednici će putovati u zemlju koju su predstavljali. Glasanje za pobednika takmičenja će se vršiti tokom živog prenosa putem sms poruka i deo novčanih sredstava ostvarenih tim putem biće uplaćen u budžet grada.

Cilj projekta „Srbija u ritmu Evrope“ jeste negovanje kulture i jezika zemalja Evrope, ali i principa i prava deteta.

You may also like