Srbija u ritmu Evrope: Mitrovčanke nastupaju pod rednim brojem 9!

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Finalno takmičenje “Srbija u ritmu Evrope“ održaće se 25. juna u Somboru, a predstavnice Sremske Mitrovice na ovoj manifestaciji nastupiće pod rednim brojem 9 odlučeno je na jučerašnjem izvlačenju.

Broj pod kojim će Mitrovčanke nastupiti izvukla je koordinatorka manifestacije u našem gradu, zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović.

„Naše predstavnice ulaze u poslednju fazu pripreme. Probe se održavaju u sali Visoke škole strukovnih studija za vaspitače i poslovne informatičare „Sirmijum“ zato što tu imaju sve potrebne uslove, kako tehničke tako i scenske koji su nephodni u ovoj fazi priprema“, rekla je Milovanović .

Ona je objasnila da je u okviru manifestacije predviđena i poseta ambasadora Austrije u Beogradu koji je ktitor Mitrovčankama, jer  će one na ovom takmičenju predstavljati upravo Austriju.

„Njegova ekselencija ambasador Austrije u Beogradu dr Johannes Eigner posetiće naš grad u ponedeljak, 29. maja i tom prilikom upoznaće se sa privrednim, turističkim potencijalom i kulturno – istorijskim znamenitostima našeg grada. Takođe gospodin Eigner izrazio je želju i da upozna naše predstavnice“, dodala je Milovanović.

Prema njenim rečima planirana je i postavka bilboda u Sremskoj Mitrovici početkom meseca juna na kojem će se nalaziti broj za slanje SMS poruka za naše predstavnice.

„Pozivam sve građane da prate manifestaciju „Srbija u ritmu Evrope“ i da glasaju za našu ekipu“, završila je Milovanović.

Branko Bekić, šef protokola i organizacije „Srbija u ritmu Evrope“ podsetio je da je to naveća dečija manifestacija u našoj zemlji i da je podržana od strane ambasada zemalja Evropske unije.

U manifestaciji “Srbija u ritmu Evrope” pored Mitrovčanki Isidore Orlović, Teodore Stojanović, Borislave Đukić, Katarine Čolić, Tijane Ilić, Kristine Ercegovčević i Katarine Kolarić učestvovaće i deca iz dvadeset drugih gradova i opština širom Srbije, a sam projekat obuhvata takmičenje u pevanju i plesu u živom prenosu.

Ukoliko Mitrovica pobedi na ovom takmičenju, živi televizijski prenos takmičenja naredne godine će biti upravo iz našeg grada. Takođe Sremska Mitrovica će biti domaćin dece iz svih drugih gradova učesnika u projektu, a deca pobednici će putovati u zemlju koju su predstavljali. Glasanje za pobednika takmičenja će se vršiti tokom prenosa putem sms poruka i 50% novčanih sredstava ostvarenih tim putem biće uplaćeno u budžet grada, a zatim usemerna na škole koje pohađaju predstavnici.

Cilj projekta „Srbija u ritmu Evrope“ jeste negovanje kulture i jezika zemalja Evrope, ali i principa i prava deteta.

Možda Vam se svidi i