Sportske igre mladih: Ove godine očekuje se rekordan broj učesnika

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Sportske igre mladih, četvrte po redu u Sremskoj Mitrovici zvanično počinju u subotu, 20. maja i trajaće narednih nekoliko dana. Prema rečima organizatora ove godine očekuje se rekordan broj učesnika koji će se kretati između 3.000 i 5.000.

Igre će se realizovati na više lokacija u gradu, a namenjene su deci 2002. godište i mlađima koji će svoje snage odmeriti u više sportova i to u: malom fudbalu, basketu, šahu, stonom tenisu, tenisu, igri između dve vatre, odbojci i mini atletici.

Tim povodom danas je u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici održana konferencija za štampu na kojoj su govorili predstavnici organizatora Igara, Ilija Nedić, načelnik Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu, Nemanja Crnić, generalni sekretar Sposrtskog saveza Grada Sremska Mitrovica i Saša Radmanović stručni sportski saradnik u Upravi za sport. Pokrovitelji Igara su Ministarstvo omladine i sporta i Vlada Republike Srbije.

Prvo takmičenje u okviru Igara zakazano je za subotu, tačno u podne na Gradskom trgu kada će početi nadmetanje u basketu 3×3 na tri profesionalna terena Košarkaškog saveza Srbije.

„Ove godine Igre počinjemo sa basketom koji će se igrati u samom centru grada. Trg Ćire milekića je zaista sjajna lokacija, tako da očekujem puno dece i publike, a nadam se da će nas i vreme poslužiti. Pobednici turnira u obe konkurencije i kod dečaka i kod devojčica ostvaruju plasman na državno prvenstvo“, objasnio je Nemanja Crnić, generalni sekretar Sportskog saveza grada Sremska Mitrovica.

U ponedeljak na platou ispred Poslovno sportskog centra „Pinki“ održaće se takmičenje u mini atletici. Prema rečima Radmanovića ovo takmičenje okupiće dečake i devojčice svih sremskih opština koji će snage odmeriti u dve kategorije, prva kategorija su deca 2008. godište i mlađa, a druga karegorija su deca 2006. godište i mlađa.

Dan kasnije, odnosno u utorak, 23. maja zakazana je centralna manifestacija u okviru Igara, u 10 časova, takođe na polatou PSC „Pinki“ svečano otvaranje, a zatim kreće nadmetanje u više disciplina.

Mali fudbal će se igrati na terenu pored hale „Pinki“, u sportskoj sali PHŠ škole, kao i na terenima osnovnih škola „Jovan Popović“ i „Jovan Jovanović Zmaj“.

Odbojka će se igrati u osnovnim školama „Boško Palkovljević Pinki“, „Jovan Popović“ i „Jovan Jovanović Zmaj“.

Stoni tenis će se igrati u foajeu PSC „Pinki“, a tenis na terenima TK „Sirmium“ iza hale. Šah će se igrati u Šah klubu „Srem“.

Igra „Između dve vatre“ će se takođe održati na platou ispred hale na više improvizovanih terena.

U slučaju loših vremenskih uslova otvaranje Igara će biti izmešteno u salu PHŠ škole, sva takmičenja u zatvorenom će se održati, dok će ona na otvorenom biti pomerena za neki od narednih dana.

„Grad Sremska Mitrovica i prethodne tri godine bila je dobar domaćin Sportskih igara mladih, pa očekujem da će tako biti slučaj i sada. Ovo je jedna dobra sportska, pedagoška, kulturna, društvena priča. Mitrovica je prepoznata kao grad sporta, trudimo se da afirmišemo mlade sportiste, pre svega kroz školski sport, da širimo duh tolerancija, mira i prijateljstva i da pružimo dobrodošlicu svima koji dođu u naš grad i tako pošaljemo jednu lepo sliku o nama i u Srbiju i van granica naše države, a Igre su samo još jedan sjaan način da to uradimo“, rekao je na konferenciji načelnik Nedić koji je iskoristio priliku i pozvao sve škole da se sa što većim brojem đaka uključe u Igre.

Svi pobednici Sportskih igara mladih u Mitrovici obezbediće učešće na Državnom takmičenju koje će se održati u Beogradu, a ukoliko neko od njih ostvari i tamo pobedu plasira se na regionalno takmičenje u Hrvatskom gradu Splitu.

Možda Vam se svidi i