Sremska Mitrovica – Atletski klub „Srem“ pokreće akciju „Sportom do zdravlja“. Šta to znači? Znači da Atletski klub „Srem“ vrši upis novih članova koji će kroz bavljenje atletikom steći naviku da se bave fizičkim vežbanjem i na taj način popraviti svoj psihomotorni status i obogatiti svoj život. Poziv je otvoren za decu, mlade i starije osobe.

Savremeno doba u kojem živimo, donelo je niz tehnoloških noviteta koja
omogućavaju da se ljudska saznanja proširuju i obogaćuju na veoma brz način.
Međutim, pored prednosti koje daju ovi noviteti oni donose i niz negativnih
pojava, od kojih je jedan i smanjena fizička aktivnost koja je svedena na
minimum.

U Atletskom klubu „Srem“ odlučili su da daju svoj doprinos u rešavanju ovog globalnog problema. Naime, Klub stoji svakodnevno na raspolaganju i poziva sve zainteresovane da se uključe u rad. Poziv je otvoren za decu, mlade i starije osobe. U Klubu rade provereni stručnjaci, profesori fizičkog vaspitanja i sporta, viši atletski treneri i treneri.
Deca i mladi mogu aktivno da se uključe u trenažni proces, a stariji u pokret
„Trčanje za sve“.

Iz Kluba apeluju na roditelje da najozbiljnije shvate probleme koji nastaju usled smanjene fizičke aktivnosti i decu uključe u sport na vreme. Atletski klub „Srem“ prihvata sve talentovane, a i one nešto manje. Klupska politika je da se stvaraju zdrave psihofizičke osobe, a ne samo vrhunski sportisti. Pored fizičkog uticaja na organizam, treneri Kluba vrše i uticaj na psihički razvoj i kod dece razvijaju radne navike, upornost, istrajnost i druželjubivost.

Takođe i oni koji imaju probleme lokomotornog aparata, mogu da se jave u Klub, gde će im problemi biti rešavani u zdravoj sportskoj sredini. Atletski klub “Srem“ tesno sarađuje sa Sportskim dispanzerom u gradu i svi članovi Kluba u obavezi su da imaju obavljen lekarski pregled.

Treninzi se održavaju na gradskom Atletskom stadionu, koji se nalazi u parku
ispred KPZ Sremska Mitrovica. Park, zelenilo i vazduh na otvorenom prostoru veoma blagotvorno utiču na organizam, tako da svi koji treniraju i roditelji koji dovedu decu na trening mogu da uživaju i da se psihički i fizički relaksiraju. Naši stariji sugrađani mogu da se uključe u pokret „Trčanje za sve“, koji vodi Bojan Komlenić, trener u Klubu.

Zainteresovani mogu sve informacije da dobiju u Atletskom klubu „Srem“, u
njihovim prostorijama na gradskom Atletskom stadionu, od 17 časova ili na
brojeve mobilnih telefona:

069 626 087 Dragiša Đorđić
064 285 9 207 Bojan Komlenić

Možda Vam se svidi i