Gorska služba spasavanja Srbije saopštila je da je na Fruškoj gori pronašla povređenog planinara i transportovala ga do Kliničkog centra Vojvodine.

Kako se navodi u saopštenju, Gorska služba spasavanja je primila u 13:10 časova poziv da je na Fruškoj gori pao planinar i tom prilikom se teško povredio. Pripadnici službe iz stanica u Novom Sadu i Beogradu stigli su na teren oko 14 časova i započele spasavanje.

Povređeni planinar se kretao starom neobeleženom stazom, kada se okliznuo, pao i polomio nogu iznad skočnog zgloba. Nakon pružanja prve pomoći, planinar je hitno transportovan službenim vozilom Gorske službe spasavanja do KCV-a.

Gorska služba spasavanja Srbije je dobrovoljna i neprofitna organizacija, čiji je osnovni cilj pomoć i spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima. Gorsku službu spasavanja su 1952. godine osnovali iskusni alpinisti, a danas je čini oko 250 aktivnih spasilaca, od kojih su mnogi iskusni planinari, visokogorci, alpinisti, sportski penjači, speleolozi, ronioci, skijaši i paraglajderisti.

Autor: Tanjug/021

Možda Vam se svidi i