55. ULIČNE TRКE

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U okviru manifestacije Novembarski dani, kao i svake godine biće održane tradicionalne 55. Ulične trke grada Sremska Mitrovica i to u petak 3. novembra sa početkom u 11 časova i startom u centru grada.

Pravo učešća imaju učenici osnovnih i srednjih škola, kao i deca predškolskog uzrasta sa teritorije grada Sremska Mitrovica, a održaće se i trka vojske, policije i КPZ, kao i trka rekreativaca i rekreativki. Što se tiče rekreativaca, ono što smo započeli prošle godine nastavljamo i ove, a to je da će svaki rekreativac/ka koji završi trku dobiti na cilju učesničku, odnosno finišersku medalju.

U sklopu trka održaće se i memorijalna trka „Milovan Lazarević-Ćaza“ u znak sećanja na rano preminulog atletičara AК „Srem“ koji je 14 puta bio pobednik na ovim trkama, a to je trka III i IV razreda srednjoškolaca (1200m), gde pobednik dobija prelazni pehar, ali i pehar u trajno vlasništvo.

Posle svake trke odmah se proglašavaju pobednici i dodeljuju nagrade, a ekipni pobednici (najbolje škole) se proglašavaju nakon svih istrčanih trka i to po sistemu 5-3-1 gde prvo mesto donosi ekipi 5 bodova, drugo 3 boda a treće 1 bod. Naravno, škola sa najviše bodova je ekipni pobednik. Svaka škola može da prijavi neograničen broj učenika, a za ekipni plasman boduju se tri najbolje plasirana učenika, posebno u ženskoj, a posebno u muškoj konkurenciji. Za pojedinačne pobednike (prva tri mesta) predviđene su medalje, a za ekipne pobednike pehari.

Možda Vam se svidi i