Škola u Mačvanskoj Mitrovici: Prva faza radova završena, za nastavak od grada 20 miliona

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Radovi u okviru prve A faze na izgradnji novog objekta Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici nedavno su i zvanično završeni.

Radovi su, kako je rekao načelnik Gradske uprave za infrastrukturu i imovinu Saša Bugadžija, izvedeni u predviđenom roku, bez većih problema.

“Takozvana siva faza radova je završena i mogu da kažem da sam vrlo zadovoljan kako su radovi realizovani i ovaj deo posla priveden kraju. Izvođač radova je bio na visini zadatka što su potvrdili i nadzorni organi”, rekao je Bugadžija.

Ova faza radova obuhvatala je prvenstveno rušenje stare fiskulturne sale i kabineta za tehničko obrazovanje, kao i izgradnju dela novog objekta na toj lokaciji. Objekat u kome je predviđeno da se nalaze učionice i kancelarije u ovoj fazi stavljen je pod krov, postavjena je PVC stolarija, izrađena je kompletna električna i vodovodna instalacija, kao i kanalizacija.

Do sada urađenim zadovoljan je i direktor škole Slađan Papić.

„Ovi radovi su deo prve A faze i da se tako izrazim, koliko para toliko i muzike, uradili smo onoliko koliko su nam novčana sredstva dozvolila. Jedna lepa vest koja je nam je stigla iz Pokrajinske vlade jeste da su nam odobrili 9 miliona dinara za nastavak radova. Zahvaljujući tim sredstvima održaćemo neki kontinuitet u radovima, jer početak druge etape ove faze nas čeka tek na proleće. Konkretno sredstva od Pokrajine iskoristićemo za postavljanje stolarije unutar objekta, kao i podova”, rekao je Papić i objasnio da B ilo druga etapa prve faze obuhvata kompletan završetak radova na ovom delu objekta, njegovo opremanje, a zatim i samo useljenje.

On je podsetio da su radove na izgradnji novog objekta škole u drugoj polovini oktobra meseca posetili potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine – nacionalne zajednice Mihalj Njilaš i zamenik pokrajinskog sekretara Milan Kovačević i dodao da veruje da je upravo ta poseta dosta doprinela odluci da Pokrajina obezbedi novčana sredstva za deo radova.

Što se tiče samog završetka ovog dela objeta i useljenja Papić je kratko rekao da se nada da će to biti početkom naredne školske godine, ali da to ne zavisi od uprave škole.
„Da li će prelazak u novi objekat škole biti 1. ili 15. septembra, to zaista nije toliko ni bitno, svi bi voleli da bude na samom početku naredne školske godina, ali videćemo, ne zavisi od nas, nego od sredstava, izvođača radova i svega ostalog“, iskren je Papić.

Prema njegovim rečima već sada je novi objekat škole za oko 600 metara kvadratnih većih od starog objekta.
„Nova školska zgrada sada spoljnih gabarita sa prizemljem i spratom ima oko 2.400 kvadrata što je za nekih 600 kvadrata više od stare škole. Znači polovina nove škole, već je sada veća od cele stare“, rekao je Papić i za kraj napomenuo da će učenici i nastavnici u novoj školi imati najsavremenije uslove za rad.

Tokom 2017. godine za nastavak radova na izgradnji novog objekta škole iz budžeta Grada Sremska Mitrovica biće izdvojeno još 20 miliona dinara, što je predviđeno Odlukom o budžetu grada za tekuću godinu, koji je usvojen na poslednjoj sednici Skupštine grada 2016. godine.

Izgradnja novog objekta škole u Mačvanskoj Mitrovici sastoji se iz dve faze. Prva faza obuhvata rušenje fiskulturne sale i kabineta za tehničko obrazovanje, izgradnju i opremanje dela objekta nove škole na tom mestu. Nakon završetka ove, počinje druga faza koja obuhvata rušenje ostatka zgrade postojeće škole, odnosno učionica, zbornice i kancelarija i izgradnju fiskulturne sale, kabineta za tehničko, kuhinje, trpazarije, produženog boravka na toj lokaciji.

Kako je predviđeno projektom, a ranije najavljeno nova škola će imati čak 16 savremeno opremljenih učionica od kojih će šest biti smešteno u prizemlju, a devet na spratu škole, kancelarije administracije i kuhinju koju nemaju druge škole.

You may also like