Sjajan vikend za Atletičare „Srema“, osvojeno pregršt medalja

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Sa Prvenstva Srbije za starije pionire u dvorani održanog u Beogradu u subotu, 11. februara, članovi AK „Srem“ odlaze bogatiji za dva odličja.

Anja Lajić je u disciplini skok u dalj osvojila srebro skokom od 5,04m. Ona je vodila sve od prve do poslednje serije u kojoj ju je skokom od 5,08m pretekla članica Crvene Zvezde Radmila Elez.

Bronzanu medalju novim ličnim rekordom 5:11,07 u trci na 1500m osvojila je hrabra Sara Bertok. U teškoj trci, sa puno promena i jakom konkurencijom uspela je da sačuva snagu za kraj i da se dokopa trećeg mesta iza sjajnog užičkog dvojca Jovanović i Žunić.

Četvrtom pozicijom morala je da se zadovolji Natalija Krstić u disciplini bacanje kugle (3kg) Kao uteha joj može poslužiti to što je postigla svoj novi lični rekord koji sada iznosi 10,36m.

Peto mesto je osvojila Leontina Đuranović u disciplini 1.000 metara brzo hodanje rezultatom 5:52,67.
Ksenija Zoranović je trčala u konkurenciji devojčica starijih od sebe i takođe je uspela da obori lični rekord i to u trci na 60m u vremenu 8,59s.

U nedelju, 12. februara je održano Prvenstvu Srbije za mlađe pionire takođe u Beogradu i na ovom takmičenju mladi atletičari AK „Srem“ imali su zapažen nastup.

U trci na 200m pobedio je Vuk Marinković rezultatom 28,16s dok je drugoplasirani bio Vuk Šuman sa 28,48s. Njih dvojica su opravdali ulogu favorita koju su imali pre ovog takmičenja, jer su na njega i došli sa najboljim vremenima.

Ksenija Zoranović je u trci na 60m sa novim ličnim rekordom 8,51s osvojila treće mesto, dok je Mila Marinković na 600m takođe poboljšala svoje najbolje vreme koje sada iznosi 1:46,68 i došla do bronze sa skoro 4 sekunde prednosti u odnosu na četvrtoplasiranu.

Istog dana na Košutnjaku u Beogradu održan je i 50. po redu „Beli kros“ koji je istrčalo tri člana AK „Srem“.

U trci pionirki na 1.000m nastupila je Sara Bertok. Iako umorna od trke prethodnog dana ona se odlično borila i zauzela peto mesto.
Mirko Mauna i Dejan Antunović su trčali 4.000m i u konkurenciji trkača iz Srbije, BiH, Slovenije, Mađarske, Hrvatske osvojili su vrlo dobro šesto, odnosno trinaesto mesto.

You may also like