Sremska Mitrovica – U petak, 19. maja sa početkom u 19 časova u sali Pozorišta „Dobrica Milutinović“ po peti put u Sremskoj Mitrovici će se održati polufinalno veče „Raspevanog proleća Srbije“. Publici će se predstaviti 12 solista koji će se boriti za prolazak u finale. Sve soliste će pratiti hor Raspevanog proleća koji pored Dečijeg hora „Piccolo“ po prvi put čine i deca iz Mačvanske Mitrovice, Laćarka i Kuzmina.

Festival muzike za decu „Raspevano proleće Srbije“ u organizaciji Muzičkog centra „Pančevo“ je manifestacija sa najdužom tradicijom takve vrste u našoj zemlji. Tokom godina na ovom festivalu nastupilo je i afirmisalo se više hiljada mladih muzičara širom Srbije.

Organizator polufinalne večeri u Sremskoj Mitrovici je Udruženje za kreativni razvoj dece „Piccolo“, a festival je podržala Gradska uprava za kulturu sport i omladinu. Agencija za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica, projektni partner, obezbedila je da se ove godine u horu Raspevanog proleća nađu i deca iz mitrovačkog ruralnog područja i tako uključe u gradske kulturno-umetničke sadržaje.

Možda Vam se svidi i