Sremska Mitrovica – Vođeni idejom o izjednačavanju kvaliteta života na gradskom i seoskom području, Agencija za ruralni razvoj i Centar za kulturu „Sirmijumart“, organizovali su prošle godine celovečernje koncerte Folklornog ansambla „Branko Radičević“ po selima sa teritorije Sremske Mitrovice.

Želja je bila da se mladi animiraju i da se pokrene rad folklornih sekcija radi očuvanja tradicije i razvoja kulture i folklornog stvaralaštva, posebno u selima u kojima ovakve sekcije ne postoje. Podizanje kvaliteta života na seoskom području podrazumeva bogate kulturne sadržaje koje ima grad.

Kulturno-umetnički programi organizovani su u Kuzminu, Martincima, Šašincima, Divošu, Noćaju i Ravnju, i ove aktivnosti su dale pozitivne rezultate – oživeli su Domovi kulture i pokrenute nove folklorne sekcije, pa se „mini folk karavan“ nastavlja i ove godine.

U subotu 20. maja, sa početkom u 20 časova, održaće se Koncert FA „Branko Radičević“ u Domu kulture u Manđelosu, a domaćin koncerta je KUD „Izvor Vranjaš“ iz Manđelosa.

Možda Vam se svidi i