Projekat „Moj eko-vrtić“: Komposteri za predškolske ustanove

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U okviru projekta „Moj eko-vrtić“, koji realizuje Eko-projekt tim i JКP „Кomunalije“ Sremska Mitrovica, a koji je finansiran od strane Ministarstva zaštite životne sredine, svim predškolskim ustanovama u gradu Sremska Mitrovica dodeljeni su komposteri.

Cilj projekta jeste unapređenje sistema primarne separacije otpada kroz edukaciju najmlađih generacija o načinu funkcionisanja iste, kao i motivisanje građana za učešće u ovom složenom sistemu, a sve u cilju stvaranja društva bez otpada.

U okviru projekta održane su i edukativne radionice. Radionice imaju za cilj da doprinesu stvaranju ispravnih navika kod dece i razviju svest o zaštiti čovekove okoline, o značaju pravilnog razvrstavanja otpada, kao i da pokažu da nije sav otpad smeće.

Edukacija u najranijem uzrastu je veoma značajna i može da da mnogo bolje rezultate, da stvori zajednicu koja u sve većoj meri reciklira i ide u smeru smanjivanja količine otpada.

Očekivani rezultati su povećana svest stanovnika Sremske Mitrovice i veća količina reciklažnog otpada, a sanjena količina otpada koji se odvozi na deponiju.

Ukupan broj edukovane dece je 348, dok je indirektno 150 zaposlenih u predškolskim ustanovama uključeno u proces kompostiranja i reciklaže.

Možda Vam se svidi i