Pripremite se! Narednih dana ponovo pakleno!

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Prema prognozi Republičkog hidrometeorloškog zavoda danas u Srbiji pretežno sunčano i toplije vreme. U Sremskoj Mitrovici maksimalna dnevna temperatura 32°C. Duvaće istočni vetar brzinom od 6 km/h.

Sutra blagi porast temperature u celoj zemlji. Mitrovčane čeka dnevna temperatura koja će se kretati od minimalnih 18°C do maksimalnih 34°C.
Na snagu će stupiti žuti meteo alarm u većem delu Srbije izuzev na jugozapadu zemlje i Kosovu i Metohiji. Žuti meteo alarm označava vreme koje može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ukoliko su planirane aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku.

Već u četvrtak, 20. jula u jednom delu Srbije stupiće na snagu narandžasti meteo alarm. On će na snazi biti u Sremu, Bačkoj, Beogradu, zapadnoj Srbiji, Šumadiji, Pomoravlju, jugoistočnoj Srbiji, Kosovu i Metohiji. Tog dana u Mitrovici živa u termometru biće na 36 podeoku Celzijusove skale.

Kako se navodi na sajtu Zavoda, narandžasti meteo alarm znači da se ekstremno visoke temperature smatraju opasnim vremenskim pojavama.

„Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe“, piše na sajtu.

U petak i subotu još i toplije.

Možda Vam se svidi i