Sremska Mitrovica – Prijavljivanje kandidata za polaganje prijemnog ispita za upis u Osnovnu muzičku školu „Petar Кrančević“ u školsku 2017/2018. godinu u drugom upisnom roku traje do 18. avgusta svakog radnog dana u vremenu od 9-12 časova u kancelariji računovodstva (1.sprat) kod administrativnog radnika.

Prijemni ispit se realizuje za sledeće instrumente:
VIOLONČELO,
КONTRABAS
TRUBA.

U prvi razred osnovne muzičke škole u trajanju od šest godina VIOLONČELO može da se upiše učenik – mlađi od devet, u trajanju od četiri godine (TRUBA) – mlađi od jedanaest. U prvi razred za instrumente КONTRABAS može da se upiše učenik mlađi od petnaest godina.U prvi razred osnovne muzičke škole može da se upiše i učenik stariji nego što je propisano stavom 1. ovog člana, ukoliko na prijemnom ispitu ispolji izuzetne muzičke sposobnosti. U prvi razred osnovne muzičke škole može da se upiše i dete predškolskog uzrasta, ukoliko na prijemnom ispitu ispolji izuzetne muzičke sposobnosti.

Na prijemnom ispitu koji će se realizovati 22. avgusta 2017. godine (utorak) vrši se provera sledećih sposobnosti:
– sluha (kandidat peva dve pesme obrađene na časovima pripreme)
– ritma (kandidat reprodukuje zadate ritmičke modele)
– muzičke memorije (kandidat reprodukuje zadate muzičke motive)
– opšte psiho-fizičke sposobnosti.

Po završetku prijemnih ispita, dana 23. avgusta 2017. godine (sreda) u 12 časova, biće formirana rang lista i spisak primljenih kandidata u kancelariji administrativnog radnika.

Možda Vam se svidi i