Prijem za učesnike „Srem folk festa“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Proteklog vikenda u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici organizovan je prijem za učesnike ovogodišnjeg, 14. po redu “Srem folk festa” koji se trenutno održava u našem gradu.

Prijemu kod gradonačelnika Sremske Mitrovice, Vladimira Sanadera i zamenika predsednika Skupštine grada Tomislava Jankovića prisustvovali su predstavnici nekoliko folklornih ansambala i to iz Perua, Čilea, Grčke, Turske, Bosne i Hercegovine…

 

Predstavnici učesnika Festivala koji su prisustvovali prijemu su se složili da im je u Sremskoj Mitrovici jako lepo, oduševljeni su gostoprimstvom, gradom, ljudima i kulturom. Svi oni su istakli da je dolazak u Srbiju i Sremsku Mitrovicu jedno nezaboravno iskustvo za njih i zahvalili se organizatorima Festivala što su im pružili mogućnost da učestvuju na „Srem folk festu“.

 

Ove godine na “Srem folk festu” učestvovaće 18 folklornih ansambala iz ukupno 13 zemalja.

U toku četvrte festvalske večeri u okviru “Srem folk festa”, večeras će nastupiti folklorni ansmbli iz Češke Republike, Turske, Perua, Bugarske, Grčke, Folklorni ansambl „Tradicija“ iz Trstenika i mitrovačka „Kolomejka“.

Početak koncerta zakazan je za 20:30 časova, dok defile učesnika centralnim ulicama grada počinje sat vremena ranije. U slučaju lošeg vremena koncert će biti održan u Poslovno sportskom centru „Pinki“, a defilea neće biti.

Možda Vam se svidi i