Prijem u Gradskoj kući za atletičare „Sirmijuma“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U roku od mesec dana članovi sremskomitrovačkog Atletskog kluba „Sirmijum“ osvojili su tri medalje na balkanskim takmičenjima. Poslednju medalju osvojio je Ognjen Stojanović na Prvenstvu Balkana za juniore u rumunskom gradu Pitešti na kojem je sa reprezentacijom Srbije u štafeti 4×100 osvojio srebro.

Uspešan je proteklog vikenda bio i mladi Ognjen Despić, koji je na Susretu regije u kategorii mlađih juniora bio najbolji u bacanju koplja sa hicem dugim 55,89 metara. Tim povodom dva Ognjena, ali i njihove trenere danas su u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici ugostili zamenica gradonačelnika Svetlana Milovanović i zamenik načelnika Gradske uprave za kulturu, sport i omladinu Zoran Miščević.

„Ono što smo obećali početkom sezone polako smo i ispunili, osvojeno je pregršt medalja i postignuti su zaista izvanredni rezultati, ali ovaj put pričaćemo samo o Ognjenu Stojanoviću koji je 100 metara istrčao za 10:85 sekundi što je ne samo najbolji rezultat u zemlji za juniore, nego je drugi rezultat u seniorskoj konkurenciji, i o Ognjenu Despiću koji je za jednu sezonu napravio izuzetan napredak i osvojio prvo mesto na Susretu regija“, rekao je na prijemu trener u AK „Sirmijum“ Goran Pavlović i dodao da je Stojanović pozvan da nastupi i za seniorsku reprezentaciju na prvenstvu Balkana za seniore koje će se održati za nekoiko dana u Novom Pazaru. Stojanović će uz Dragana Tomašević predstavljati Srbiju, odnosno Sremsku Mitrovicu i AK „Sirmijum“.

„Moglu slobodno da tvrdim da je Ognjen Stojanović perspektiva sprinta u Srbiji“, rekao je Pavlović.

On je iskoristio priliku i podsetio da su druge dve balkanske medalje za AK „Sirmijum“ osvojili Sara Kiš i Nemanja Jorgić i to zlatno, odnosno srebrnu medalju.

„Kruna sezone i najvažnije takmičenje ove godine je svakako Prvenstvo sveta u atletici koje se održava u Londonu od 9. do 16. avgusta i tamo će nastupiti naša Dragana Tomašević. Mi joj želimo puno sreće i da se okiti odličjem“, završio je Pavlović.

Ognjen Stojanović kratko je rekao da je zadovoljan svim rezultatima koje je postigao na raznim takmičenjima tokom ove godine. Velike zasluge za svaku od osvojenih medalja pripisao je svojim trenerima i porodici koji su mu glavni motivatori i podrška.

„Ove godine sam 100 metara istrčao najbolje do sada i ostvario vreme od 10:74 s i to uz malo jači vetar, ne mogu da ne budem zadovoljan, mada mislim da je moglo biti i bolje da me nisu mučile povrede“, rekao je Stojanović i rekao da mu je jedan od ciljeva za narednu sezonu plasman na Svetsko prvenstvo za juniore.

Slobodan Macanović, takođe trener u AK „Sirmijum“ odnosno Ognjena Despića osvrnuo se kratko na Susret regiona.

„U subotu je održano takmičenje Susret regiona na kojem su se takmičila po dva najbolja pojedinca u svakoj disciplini i to iz tri regije, a to su Vojvodina, Beograd i Centralna Srbija. Na tom takmičenju sklopile su se neke kockice, Ognjen je bio jako dobar i sa hicem od 55,89 značajno boljim ispred protivnika osvojio je prvo mesto za regiju Vojvodine“, rekao je Macanović.

On je podsetio da za narednu sezonu norma za Evropsko prvenstvo za mlađe juniore u bacanju koplja 60 metara i da očekuje da će Ognjen Despić tu normu ispuniti.

„Ukoliko kažem da je Ognjen započeo sezonu sa hicem dugim 47 metara, a do današnjeg dana je napredovao 9 metara, mislim da taj podatak govori da nam norma od 60 metara ne bi trebala predstavljati problem i neostvareni san“, rekao je Macanović.

Ognjen Despić koji se bavi atletikom tek godinu dana kaže da je srećan zbog činjenice da je njegov napredak zaista vidljiv, da će nastaviti da vredno trenira i da će pokušati da ispuni normu za Evropsko prvenstvi za mlađe juniore.

Zamenica gradonačelnika Milovanović i zamenik načelnika Uprave za sport Miščević složili su se da su ne samo mitrovački atletičari, nego i svi drugi sportisti jedan od brendova Sremske Mitrovice i da ih treba promovisati i podržavati, te da će lokalna samouprava i u narednom periodu to raditi u skladu sa svojim mogućnostima.

Možda Vam se svidi i