Predstavnici lokalne samouprave u poseti socijalno ugroženim porodicama

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Predstavnici lokalne samouprave Grada Sremska Mitrovica u proteklom periodu posećivali su socijalno najugroženije porodice sa teritorije Grada, nosili im pomoć u vidu namirnica i sredstava za higijenu i razgovarali sa njima kako bi bili upoznati sa svim problemima koje te porodice imaju i sagledali mogućnosti i načine na koje bi se oni mogli u rešiti ili bar umanjiti.

Danas su načelnik Gradske uprave za zdravstveni i socijalnu zaštitu Vojislav Mirnić i predsednik Supštine Grada Tomislav Janković posetili porodicu Tešanović iz Grugurevaca.

15970411_1802199206699687_358390156_n

U maloj trošnoj kući zatekli su Blaža Tešanović, njegovu suprugu Snježanu i mlađeg sina Nikolu. Stariji sin Simeun student je prve godine Šumarskog fakulteta u Beogradu i trenutno se nalazi u Studentskom domu.

„Porodica Tešanović ima problem u školovanju svoje dece i mi ćemo se potruditi da im pomognemo bar po tom pitanju. Za njih, ali i za druge socijalno ugrožene porodice zima je najteži period u godini, vremenski uslovi znače i manje posla, a potrebnoo je obezbediti ogrev i za tu stavku izdvojiti značajna novčana sredstva. Na žalost Tešanovići nisu jedini na teritoriji našeg grada koji žive u teškim uslovima, mi vodimo evidenciju o njima i u skladu sa svojim mogućnostima ih pomažemo“, rekao je Janković prilikom posete porodici Tešanović.

Načelnik Mirnić kratko je rekao da je preko te uprave obezbeđena besplatna godišnja autobuska karta do škole za Nikolu, a da će Simeun naredne godina moći da konkuriše za stipendiju Grada.

Prema rečima Blaže Tešanović njemu je najvažnije da iškoluje svoju decu koja su do sada bili odlični đaci. On kaže da nevoljno traži pomoć od Grada, ali da će bez nje teško uspeti da omogući svojim sinovim da završe školu, odnosno fakultet.

U toku jučerašnjeg dana isplaćena je jedna rata jednokratne pomoći socijalno najugroženijim porodicama, a iz Uprave za zdravstvenu zaštitu poručuju da će i u narednom periodu nastaviti da pomažu ugroženim građanima sa teritorije Sremske Mitrovice u saradnji sa Centrom za socijalni rad „Sava“ i Crvenim krstom.

Tešanovići žive od socijalne pomoći koja mesečno iznosi oko 14.000 dinara i dnevnica koje s vremena na vreme zaradi glava porodice obavlljajući sezonske poslove neprijavljen.

Možda Vam se svidi i