Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović posetio Mitrovicu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović danas je bio u poseti Sremskoj Mitrovici. Svoj dolazak u grad na Savi Mirović je iskoristio da se sastane se gradonačelnikom Vladimirom Sanaderom, obiđe Opštu bolnicu Sremska Mitrovica, kao i radove na izgradnji podvožnjaka između Fruškogorske ulice i magistralnog puta Beograd – Zagreb.

Prema rečima Mirovića današnja poseta je izuzetno važna za Mitrovicu jer su dogovoreni neki novi projekti za naredni period i dobra saradnja koju je lokalna samouprava imala sa Vladom AP Vojvodine će se na taj način nastaviti.

„Danas imamo tri važne stvari, odnosno važne vesti za Sremsku Mitrovicu, pre svega dogovorili smo se da zajednički pristupimo već od prvih dana 2018. godine novim projektima u ovom gradu. Ti projekti se odnose na uređenje samog centra grada, zatim na rekonstrukciju škola i predškolskih ustanova, ali i još nekih stvari koje će biti izdvojene kao bitne. U saradnji sa lokalnom samoupravom istupaćemo zajedno, novčanim sredstvima ćemo svakako pomoći u realizaciji planiranih projekata, jer naredne godine želimo da što više sredstava usmerimo ka Mitrovici, jer velike su potrebe, ovde ima mnogo kompanija, mnogo zaposlenih, grad se ubrzano menja i mi želimo da učestvujemo u tom procesu“, rekao je Mitrović prilikom posete.

On je objasnio da je druga bitna vest za Mitrovicu najava da će Pokrajinska vlada izdvojiti sredstva za adaptaciju određenih odeljenja u bolnici, i da će se težiti ka tome da se nabavi novi CT aparat.

„Pripremićemo projektnu dokumentaciju za adaptaciju određenih blokova u mitrovačkoj bolnici. Generalno, obzirom na to da se bolnica prostire na 22.000 metara kvadratnih, stanje tamo nije tako loše, ima delova bolnice koji su sređeniji, ima onih koji treba tek da se srede i modernizuju i to planiramo da uradimo“, rekao je Mirović.

Prema njegovim rečima preliminarna procena je da će za rekonstrukciju, odnosno adaptaciju određenih bolničkih blokova u prvoj fazi biti izdvojena novčana sredstva u visini od oko 50 miliona dinara.

Treća važna stvar koju je Mirović istakao jeste dosadašna uspešna realizacija projekta izgradnje podvožnjaka i najava završetka istog u novembru mesecu.

„Kada govorimo o podvožnjaku moramo imati u vidu da je to ne samo podvožnjak, nego čitav kompleks saobraćajnica koje će povezati industrijsku zonu i centar Mitrovice. Radi se prema planu i bez kašnjenja i izuzetno mi je drago što je Pokrajina uzela učešće u finansiranju jednog ovako velikog i značajnog projekta“, rekao je Mirović.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice Sanader naglasio je da je Pokrajinska vlada na čelu sa Mirovićem pouzdan partner lokalnoj samoupravi Grada i zahvalio se na dobroj saradnji i težnji da zajedničkim snagama Mitrovica nastavi i dalje da se razvija.

„Nadam se da ćemo sve projekte koje imamo u planu za narednu godinu uspeti da realizujemo kako samostalno tako i u saradnji sa Pokrajinskom i Republičkom vladom. Nama ostaje da spremimo svu neophodnu dokumentaciju i završimo tri kapitalna projekta u našem gradu, izgradnju podvožnjaka, bazena i novog objekta osnovne škole u Mačvanskoj Mitrovici“, rekao je Sanader i dodao da će ukoliko sve bude teklo po planu Sremska Mitrovica i u 2018. i 2019. godini ponovo biti jedno velikko gradilište.

Možda Vam se svidi i