PONOVO ĆEMO SKUPLJATI FISKALNE RAČUNE: Uskoro drugi krug nagradne igre koja je zaludela Srbiju! GRAĐANE OČEKUJU VREDNE NAGRADE!

Od strane Ozon
0 komentar

Drugi krug nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ počeće krajem februara ili početkom marta, i za nagradni fond država će iz budžeta izdvojiti 78,5 miliona dinara.

Kako pišu beogradski mediji, građane i ovaj put očekuju vredne nagrade, stanovi, automobili, putovanja u inostranstvo, domaće banje i planine, bela tehnika i druge nagrade.

Prvobitan plan je bio da se drugi krug održi u oktobru, ali se od toga odustalo zbog kampanje za predsedničke izbore i formiranja nove vlade. U budžetu za narednu godinu sredstva za nagradnu igru su opredeljenja u okviru budžeta generalnog sekretarijata Vlade.

U prvom krugu građani je trebalo da pošalju 10 fiskalnih računa ili 10 slipova i da minimalna vrednost na njima bude 100 dinara, a uskoro će biti poznato da li će isto važiti i u drugom krugu.

Cilj nagradne igre „Uzmi račun i pobedi“ je borba protiv sive ekonomije i podizanje svesti građana o znanju uzimanja fiskalnih računa.

U Ministarstvu državne uprave navode da se efekti vide jer je u prvom kvartalu 2017. godine zabeležen rast prometa preko fiskalnih kasa za 7,64 odsto u odnosu na isti period 2016. godine, pri čemu je najveći skok od 33,8 odsto bio kod malih obveznika kod kojih je siva ekonomija i najzastupljenija.

(Kurir.rs/Blic)

You may also like