Policija sprovela akciju „Ares“: Više hapšenja i u Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
1 komentar

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, sproveli opsežnu akciju „Ares“, u okviru koje je uhapšeno 360 osoba, otkrivene tri laboratorije za prozvodnju marihuane, zaplenjeno 167 kilograma narkotika i veća količina oružja.

Stefanović je na konferenciji za novinare precizirao da je akcija, usmerena na suzbijanje kriminala, pre svega trgovine narkoticima, sprovedena, na osnovu višemesečnih istraga na teritoriji 27 opština i gradova Republike Srbije.

Uhapšeni u ovoj akciji, kako je naveo osumnjičeni su da su počinili različita krivična dela, između ostalog neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, ubistvo u pokušaju, silovanje, nedozvoljene polne radnje, iskorišćavanje maloletnog lica za pornografiju, zlostavljanje i mučenje, iznuda, otmica, razbojništva, teške krađe i druga krivična dela.

Stefanović je dodao da je policija u okviru akcije podnela i krivične prijave u redovnom postupku protiv još 202 osobe, što, kako je naveo, znači da su ukupno procesuirane 562 osobe.

„Tokom akcije „Ares“, policija je oduzela 167 kilograma narkotika – kokaina, heroina, hašiša, marihuane, ekstazija. Otkrivene su tri laboratorije za proizvodnju marihuane, a oduzeto je i 29 pušaka, četiri automatske puške, 30 pištolja, jedan kilogram eksploziva, šest bombi, više od 3000 komada municije“, precizirao je Stefanović.

Oduzeta je i veća količina novca, 19 vozila, veći broj računara i 150 gigabajta pedofilskog materijala, dodao je ministar policije.

„Policija nastavlja rad na suzbijanju kriminaliteta na teritoriji Republike Srbije. Ovakve akcije će se sprovoditi i tokom ove i svih narednih godina. Policija radi punom parom da pokaže da je Srbija zemlja u kojoj neće biti nekažnjenih za vršenje ovakve vrste krivičnih dela“, istakao je ministar. Stefanović je zahvalio pripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova na višemesečnom ozbiljnom radu, zahvaljujući kome je realizovana jedna od najveći akcija na suzbijanju opšteg kriminaliteta i postignuti značajni rezultati.

Pripadnici Minstarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici uhapsili su D.F. (1982) osumnjičenog da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Policija je prilikom pretresa vikend kuće na području mesne zajednice Vrdnik, koju koristi osumnjičeni, pronašla laboratoriju za proizvodnju marihuane, oko 199 grama suve marihuane, 27 komada malih saksija sa zemljom u kojima su rasađivane semenke marihuane, 9 velikih saksija sa zemljom u kojim se nalaze posađena stabla marihuane visine oko 20 santimetara i 461 semenku marihuane. Takođe, policija je pronašla i tri metka, za koja osumnjičeni nije imao odobrenje za držanje i samostrel za koji nije imao dozvolu za držanje.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici uhapsili su N.S. osumnjičenog da je počinio krivično delo teške telesne povrede i nedozvoljeno držanje oružja.

Pretresom stana osumnjičenog policija je pronašla gasni pištolj i 25 komada municije za njega i vazdušnu pušku. N.S. se tereti da je drvenom motkom naneo teške telsne povrede jednom sugrađaninu.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici uhapsili su M.J. iz Ašanje zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju. Osumnjičeni se tereti da je 15. jula ove godine, nakon svađe, oštećenog nož ubo u predelu stomaka.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova – Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Sremskoj Mitrovici, uhapsili su dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo falsifikovanje isprave prekucavanjem brojeva šasije automobila. Osumnjičeni, od kojih je jedan vlasnik radionice u kojoj su se prekucavali brojevi šasije automobila, se teret da su falsifikovali broj šasije za vozilo Volvo, koje je pronađeno u navedenoj radionici i oduzeto.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su u Sremskoj Mitrovici D.N. zbog postojanja sumnje da je počinio krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga. Policija je pretresom placa u vlasništvu osumnjičenog pronašla oko četiri i po kilograma marihuane, spakovane u četiri paketa, skrivene u plastičnom buretu zakopanom u zadnjem delu placa između dva senjaka.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Sremskoj Mitrovici uhapsili su dve osobe zbog postojanja osnova sumnje da su bacili «Molotovljev koktel» na izlog pekare u Staroj Pazovi, koja je u vlasništvu lica albanske nacionalnosti.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo izazivanje nacionalne, rasne i verske mržnje i netrpeljivosti uhapšeni su N.Ć. (1995) i M.A. (1993).

Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

Možda Vam se svidi i

1 komentar

sremac 17.07.2017. - 12:40 pm

Konacno policija pocela da radi svoj posao ccc

Komentari su zatvoreni.