Počinje sa radom Škola trčanja

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Ovog aprila u Sremskoj Mitrovici startuje Škola trčanja, a svi koji su zainteresovani da se „upišu“ u ovu školu to mogu učiniti u subotu, 8. aprila u 16:30 časova u BukBaru knjižari.

Trenerski tim Škole činiće Mirjana Cingel,samostalni stručni saradnik u Ustanovi Atletski stadion. Istrčala 5 polumaratona, a ove godine je u planu i maraton, Bojan Komlenić juniorski prvak Balkana na 800m, 4. i 5. na krosu Balkana, učesnik Prvenstva Evrope, Olimpisjkih dana mladih, reprezentativac 4 godine, više puta juniorski prvak Srbije i Vojvodine, završio višu trenersku školu (“Sportsku akademiju”) na smeru Atletika i fizička priprema. Kao trener radi od 2002. godine i Aleksandar Gavrilović profesor fizičkog vaspitanja, plivački i triatlon trener sa 25 godina radnog iskustva.

„Škola trčanja je projekat koji se ralizuje u partnerstvu sa sajtom trcanje.rs i koji će pored Sremske Mitrovice biti realizovan u još 15 gradova širom Srbije. Do sada je kroz Školu trčanja u Beogradu koja funkcioniše od 2011. godine prošlo više od 2.500 trkača i trkačica, a pošto se prvi put u našem gradu organizuje ovako nešto videćemo kakav će biti odziv, ali i same reakcije naših sugrađana“, priča Cingel.

Ona objašnjava da je Škola pre svega namenjena svima koji su stariji od 18 godina i da akcenat nije stavljen na atletiku, da ne bude zabune, nego da je akcenat na korisnost koju trčanje u kombinaciji sa vežbanjem unosi u naš život.

Škola će obuhvatati tri grupe i to početnu grupa A1 u kojoj će biti oni koji su u najlošijoj kondiciji i koji ne mogu da istrče 800 metara, drugu srednju grupu A2 u kojoj će biti oni koji mogu da istrče 800 metara, ali ne mogu 3.000m i treću grupu A3 koja će obuhvatati one koji mogu da istrče 3.200 metara za manje od 20 minuta. Svaka od grupa imaće postavljen cilj, odnosno pripremaće se za određene dužine, pa tako početna grupa će se pripremati za trke od 5 i 10 km, a treća grupa za polumaraton.

Svaki trening će se sastojati iz tri dela, prvi deo u trajanju od oko desetak minuta obuhvata zagrevanje, zatim slede vežbe snage za jačanje mišića, te vežbe su mahom fokusirana na noge, ali radiće se vežbe snage celog tela, a sve sa ciljem prevencije povreda, odmah zatim sledi trčanje i na kraju neizostavno istezanje.

„Škola traje sedam meseci, od aprila do novembra i obuhvata dosta toga, ne samo puko trčane, biće tu raznih vežbi snage, zatim savetovanja o pravilnoj ishrani, prevenciji povreda, zatim pravićemo program za treninge onima koji odu na odmor, a ne žele da prestanu da treniraju i još puno toga“, objašnjava Cingel i dodaje da će na početku treninzi trajati oko sat vremena, ali da će vremenom biti i duži.

Treninzi će se održavati na dve lokacije i to na Savskom keju i na Atletskom stadionu u sledećim terminima:
Ponedeljak – 18:30 časova
Četvrtak – 18:30 časova
Subota – 09:00 i 18:30 časova.

Više informacija na broj telefona: 064 28 59 207 Bojan Komlenić ili putem maila: kontakt@trcanje.rs. Prijave moguće i putem interneta i to OVDE.

Foto: trcanje.rs

You may also like