Ploča rimskih careva dar Sremskoj Mitrovici

Od strane Ozon
0 komentar

Povodom Ivanjdana, svoje slave, članovi sremskomitrovačkog Udruženja za kulturu življenja „Oko“ poklonili su gradu ploču sa imenima 17 rimskih careva koji su rođeni ili su boravili u drevnom Sirmiumu, jednoj od prestonica Rimskog carstva, na čijim temeljima je podignuta današnja Sremska Mitrovica.
Na svečanosti u Carskoj palati ploču je svečano otkrila Svetlana Milovanović, zamenica gradonačelnika Sremske Mitrovice.

Predsednik Udruženja „Oko“ Vladimir Malbašić podsetio je da je ovo udruženje formirano pre dve decenije s osnovnim ciljem da se pomogne zajednici u kojoj članovi žive.

„Sada već daleke 1997. godine grupa čestitih ljudi na dobrom glasu, sličnog senzibiliteta i osećaja za život u zajednici, donela je odluku da se udruži kako bi doprinela razvoju opštih standarda života u gradu u kojem živimo i stvaramo. Nije nas pri tome vodilo ni političko, niti kakvo drugo probitačno opredeljenje, već uverenje da svako od nas treba da daruje deo sebe da bi zajednica mogla napredovati. Rukovodila nas je ideja da ne možemo rešiti sve ljudske probleme, ali možemo poslužiti za primer, kako se jedan po jedan problemi mogu rešavati. Članovi našeg udruženja veruju da je sreća u davanju, pa smo se fokusirali na obrazovanje, negovanje dobrih međuljudskih odnosa i jačanje tolerancije, sve sa ciljem da omogućimo bolje upoznavanje i razumevanje među ljudima. Jedino na taj način možemo smanjiti teret predrasuda koje opterećuju čoveka danas i ne dopuštaju mu da napreduje u svom i razvoju čovečanstva“, rekao je Malbašić.

U okviru proslave Ivanjdana i dve decenije rada, na Salašu „Oko“ u blizini Sremske Mitrovice upriličena je i izložba minijatura Kamelije Stanković.

Izvor: RTV

Možda Vam se svidi i