Plesni studio „Alex Flashdance“ uspešan na festivalu u Novom Sadu

Od strane Ozon
0 komentar

Srmska Mitrovica – Jedan od najvećih festivala u regionu, deveti po redu „Dance Fest Novi Sad“, održan je proteklog vikenda na Spensu u Novom Sadu,a plesačice Plesnog studija „Alex Flashdance“ iz Sremske Mitrovice nisu prošle nezapaženo.

Takmičenje je trajalo tri dana i okupilo je 3.500 plesača iz Srbije, Rumunije, Makedonije, Slovenije, Južne Afrike, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Bugarske, Slovačke, Mađarske i Švedske.

Festival je namenjen deci i omladini, ali i roditeljima, nastavnicima, svim
građanima koji brinu o pravilnom i zdravom odrastanju dece preporučujući im i
usmeravajući ih na kvalitetne kulturne sadržaje.

„Alex Flashdance“ iz Sremske Mitrovice je prvi put imao svoje predstavnike na ovom festivalu. Pet devojčica je nastupilo sa koreografijom „Loto“ i osvojile su prvo mesto. Zlatnu ekipu čine: Maša Kovačević, Tara Gojković, Ivana Trkulja, Alisa Žambok i Una Nedimović.

Cilj ovog festivala je stvaranje uslova za promociju mladih talenata, mladih autora, razmenu ideja i podršku umetnicima u plesnoj umetnosti. Festival je prvi put održan 2009. godine kao festival regionalnog karaktera i u samo dve godine održavanja je prerastao u festival ne samo evropskog, već svetskog karaktera o čemu govori statistika.

Možda Vam se svidi i