Sjajan vikend za trkače „Srema“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U subotu, 18. novembra se pokazao kao sjajan dan za trkače AK „Srem“.

Mirko Mauna je nastupio za reprezentaciju Srbije u turskom gradu Čanakale na 61. kros prvenstvu Balkana gde je kao član ekipe osvojio treće mesto u ekipnom plasmanu u trci starijih junior na 6000m.

Bronzom se okitila ekipa koju su pored Mirka još činili Elzan Bibić iz Novog Pazara, Miloš Malešević iz Inđije i Igor Marković iz Lazarevca. Mirko je trku završio na osamnaestoj poziciji, što je vrlo dobar plasman jer se kao mlađi junior takmičio sa trkačima starijim od sebe i do 3 godine, mlađi junior je i naredne sezone.

Pored njega sjajni su bili i trkači na tradicionalnom 41. „Krosu Partizana“ koji je je ove godine bio veoma posećen, sa jakom konkurencijom, uz veliki broj publike i širokim programom trka.

Osvojeno je pet medalja u različitim kategorijama.

U trci seniorki na 3000m srebro je osvojila povratnica u atletiku Aleksandra Kostadinović. Po teškoj stazi uspela je da rezervisanim startom i promenom u pravom momentu održi drugu poziciju i osvoji njoj veoma bitnu medalju jer se nakon više godina vratila na stazu.

Dejan Antunović je trčao 1500m u konkurenciji mlađih juniora i osvojio takođe srebro. Njemu je ovo bila prva trka nakon zasluženog odmora i pokazao je da pauza nije previše uticala na formu.

Treće mesto u trci mlađih pionira na 600m u veoma jakoj konkurenciji osvojio je Andrej Joksimović.

Novajlija na stazi nije se plašio mnogo iskusnijih trkača i potpuno zasluženo se popeo na postolje.

Zlatnu medalju osvojio je najmlađi trkač AK „Srem“ danas, Aleksandar Jeftić. U trci na 300m nijednog momenta nije se postavilo pitanje ko će biti prvi jer je samouvereno krenuo napred i tako i završio trku. Zaista je odlično trčao i potpuno zaslužio pobednički pehar.

Lazar Andrić je u trci za dečake 2006. godište na 500m osvojio bronzu u odličnoj završnici, dok je u istoj trci, na svom prvom nastupu za „Srem“ Dejan Turan osvojio sedmo mesto.

Bertok Sara je u trci starijih pionirki na 1000m osvojila vrlo dobru petu poziciju u veoma dinamičnoj i borbenoj trci sa puno promena i ubrzanja.

Teodora Joksimović je u trci devojčica 2007. godišta bila deveta, a Dušan Petrović u trci starijih pionira na 1000m petnaesti.

You may also like