Ozelenjavanje dvorišta „Zmajeve“ škole

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Ove godine u program „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ koji sprovodi Pokrajinski sekretarijat za urbanizam i zaštitu životne sredine zajedno sa Pokrajinskim sekretarijatom za obrazovanje, propise, upravu i nacionalne manjine-nacionalne zajednice uključla se i Osnovna škola „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Sremske Mitrovice. Tim povodom danas je u saradnji sa Javnim komunalnim preduzećem „Komunalije“ organizovana akcija ozelenjavanja dvorišta ove sremskomitrovačke škole.

„JKP „Komunalije“ se rado odazvalo pozivu Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ da bude partner u ovom projektu na ta način što je doniralo više sadnica za dvorište, ali i za same prostorije škole. Do sada smo sa raznim cvetnicama ozelenili holove u školi, a danas smo pošto je za to pravo vreme prešli na ozelenjavanje školskog dvorišta“, rekla je prilikom današnje akcije referent za odnose sa javnošću JKP „Komunalije“ Tamara Milković.

Ona je pozvala i sve druge škole sa teritorije Grada Sremska Mitrovica da im se obrate, jer će se uvek odazvati pozivu i dati svoj doprinos u ozeljenjavanju školskih dvorišta.

Zoran Đurić, direktor Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ kratko je dodao da će kroz današnju akciju biti postignuta dva cilja, prvi je da će svi učenici, ali i zaposleni u školi imati lepšu radnu okolinu, a drugi i svakako bitniji cil jeste da će ta okolina biti znatno zdravija.

U okviru današnje akcije ozelenjavanja posađeno je 20 sadnica tuja, oko 10 sadnica patuljastih četinara i nekoliko sadnica ruža.

Pored „Zmajeve“ škole u projekat „Za čistije i zelenije škole u Vojvodini“ uključene su još tri škole sa teritorije Grada Sremska Mitrovica. U pitanju su osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“ iz Mačvanske Mitrovice i „Branko Radičević“ iz Kuzmina, kao i Srednja ekonomska „9. Maj“, takođe iz Sremske Mitrovice.

You may also like