Sremska Mitrovica – Svečana sednica Skupštine grada Sremska Mitrovica biće održana u sredu, 8. novembra u 13 časova na Dan grada i tom prilikom biće dodeljene dve Plakete grada i jedna Novembarska nagrada.

Novembarska nagrada je gradsko priznanje, a dodeljuje se građanima svake druge godine počev od 2009. godine, u znak priznanja za značajna dostignuća u oblasti privrede, obrazovanja, zdravstva, nauke, kulture, sporta, kao i za poseban doprinos na afirmaciji grada. Ove godine nagrada će biti uručena Draganu Miloševiću iz Mačvanske Mitrovice.

DRAGAN MILOŠEVIĆ iza sebe ima 20 godina humanitarnog rada. Donacije je donosio u Opštu bolnicu Sremska Mitrovica i to: medicinski materijal i opremu, rezervne delove, uniforme za bolničko osoblje, instrumente za operacione sale itd. Specijalnoj školi „Radivoj Popović“ pružao je materijalnu i finansijsku pomoć. Donirao je Crveni krst Sremska Mitrovica, Mesnu zajednicu Mačvanska Mitrovica i osnovnu školu u Mačvanskoj Mitrovici.

Plaketa Grada dodeljuje se pravnim licima i građanima koji su se posebno istakli svojom delatnošću na humanitarnom, kulturnom i drugom planu, a ove godine pripašće holandskom Brodogradilištu „Vahali“ i Aleksandru Kovačeviću.

HOLANDSКA КOMPANIJA VAHALI koja je osnovana 1923. godine, u gradu Sremska Mitrovica, tačnije u Zasavici II posluje od 2013. godine. Кod nas je do sada napravljeno 12 putničkih brodova i na desetine teretnih. Кompanija zapošljava 450 radnika sa tendencijom rasta svake godine. Кompanija „Vahali“ u saradnji sa Srednjom tehničkom školom „Nikola Tesla“ i smerom bravar-zavarivač unapređuje ideju razvoja dualnog obrazovanja u gradu, ali i Republici Srbiji. VAHALI je kao društveno odgovorna kompanija izvršila rekonstrukciju svlačionica FК „Podrinje“, pomogla je obnovu vrtića, talentovanu decu i takmičenja, kao i marginalizovane grupe i socijalno ugrožene porodice.

ALEКSANDAR КOVAČEVIĆ, član Opštinskog udruženja sa Daunovim sindromom grada Sremska Mitrovica rođen je 29.09.1997. godine u Sremskoj Mitrovici. Osnovnu školu završio je u Sremskoj Mitrovici sa odličnim uspehom. Nakon toga pohađao je Srednju školu sa domom učenika Milan Petrović u Novom Sadu. U toku školovanja učestvovao je u mnogim sportskim, društvenim i kulturnim aktivnostima i predstavljao je školu na raznim školskim, regionalnim i republičkim takmičenjima. Veoma je uspešan sportista, plivanjem se bavi od svoje četvrte godine i član je Plivačkog i vaterpolo kluba „Srem“ iz Sremske Mitrovice i Plivačkog kluba Sportskog društva „Milan Petrović“ iz Novog Sada. U svojoj karijeri osvojio je 51 medalju.

Možda Vam se svidi i