Otvaranje bazena i puštanje u funkciju podvožnjaka

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Dva najveća projekta u poslednjih nekoliko godina koja se realizuju u Sremskoj Mitrovici biće završena u novembru mesecu. Radi se o gradskom bazenu kod Poslovno sportskog centra „Pinki“ i podvožnjku na ukrštanju magistralne pruge Beograd – Šid – državna granica i lokalnog puta u Fruškogorskoj ulici.

Tačan termin kada će se podvožnjak, odnosno gradski bazen otvoriti još uvek potvrđen, ali ono što je sigurno jeste da će to biti u vremenskom periodu od 5. do 15. narednog meseca.

Radovi na izgradnji podvožnjaka zvanično su počeli sredinom februara 2016. godine i nalaze se u samoj završenici. Podvožnjak je osam metara dubok i 17 metara dug, a podrazumeva saobraćajnicu za drumski saobraćaj, pešačke i biciklističke staze sa obe strane kolovoza. Pored samog podvoznjaka projekat je obuhvatao i izgradnju dva kružna toka, jednog kod „Horoskopa“ i drugog kod „Elektrovojvodine“. Sredstva za realizaciju projekta obezbeđena su kako od strane lokalne samouprave Grada Sremska Mitrovica, tako i od strane nekoliko drugih nivoa vlasti.

Podsećamo, radovi na izgradnji podvožnjaka vršili su se prema najmodernijim tehnologijama koje su omogućile da tokom trajanja posla železnički saobraćaj nesmetano funkcioniše.

Izgradnja gradskog zatvorenog bazena takođe je zvanično je počela u februaru 2016. godine. Ceo objekat je 35 metara dužine i 33 metra širine, dok je veliki bazen 25 metara dužine, 13 metara širine i celom svojom dužinom 1,8 metara dubok što omogućava da se u njemu održavaju i takmičenja. Pored velikog bazen izgrađen je i manji rekreacioni bazen 7×10 m, dubine 0,9 m, sa dodatkom „relaks“ bazena sa vodenim atrakcijama. Tribine za gledaoce kapaciteta 80 mesta postavljene su uz severnu fasadu i pružaju se u dva reda.

Vrednost projekat izgradnje bazena u Sremskoj Mitrovici iznosi oko 270 miliona dinara.

Možda Vam se svidi i