Održana „Prva varjača Laćarka 2017“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Pobednik tradicionalne manifestacije u kuvanju kotlića „Prva varjača Laćarka 2017“ je ekipa „Porculaneri“ iz Martinaca.

Tradicionalno okupljanje ljubitelja kotlića organizovalo je Udruženje građana „Kiki i komšije“ na istoimenom otvorenom sportskom terenu u Sremskoj ulici.
Masovno okupljanje takmičara i gostiju nije omelo ni to što je Vlada Srbije proglasila „crveni meteo alarm“ zbog ekstremno visokih temperatura. Veoma raspoloženi učesnici su hladovinu potražili u senci drveća na ovom terenu koje ih je zaštitilo od jakih sunčevih zraka.

Okupljanje je počelo u prepodnevnim satima i nastavilo se do kasno uveče u veoma dobrom raspoloženju što je i cilj ovakvih manifestacija, a to je „druženje komšija“.

Raznoslikost ekipa pokazuje i to koliko je popularna ovakva vrsta okupljanja i druženja. Kotliće su kuvali sportisti i sportski radnici, umetnici, zemljoradnici i mnogi drugi, dok je najmasovnija bila ekipa bajkera Moto kluba „Srem“ iz Sremske Mitrovice.

Nakon višesatnog pripremanja kotlića žiri u sastavu: predsednik Pera Ovšek sa članovima Selimović Enes, Ninčević Milan, Sava Tankosić, Nenad Vikadinović, Radoslav Petković i Čizmić Dušan odlučili su koje se ekipe za nijansu izdvajaju od ostalih.

Prvo mesto i veliku varjaču kao nagradu osvojila je ekipa „Porculaneri“ iz Martinaca u sastavu: Puhalić Zoran, Korizma Milan, Čizmić Dušan, Lazar Savić, Šćurk Igor i Miloš Puhalić.

Drugo mesto osvojila je ekipa „Lalegatori“ iz Laćarka u sastavu: Boris Batalo, Lazar Kresojević, Stefan Ovšek, Igor Ovšek i Slavko Jovanović.

Treće mesto osvojila je ekipa bajkera Moto klub „Srem“ iz Sremske Mitrovice dok je četvrto mesto osvojila ekipa „Suza“ iz Kuzmina.

Možda Vam se svidi i