Održana Izložba poljoprivredne mehanizacije

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Proteklog vikenda preko puta sremskomitrovačkog „Hipodroma“ održana je prva Izložba poljoprivredne mehanizacije domaćih proizvođača na kojoj se predstavilo 18 kompanija. Izložbu je svečano otvorio ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Branislav Nedimović, uz prisustvo ministarke pravde Nele Kuburović.

„Zavod je na vreme prepoznao značaj poljoprivrede i davno se na tržištu pozicionirao svojim, sada već svuda prepoznatljivim proizvodima poput „Dubravinih“ prikolica i drljača. Ovi proizvodi Zavoda nisu samo poznati na domaćim prostorima, već i u regionu, a uskoro će biti prisutni i na tržištu Evropske unije“, rekla je ministarka Kuburović na otvaranju Izložbe.

Sve posetioce Izložbe pozdravio je i upravnik KPZ Aleksandar Alimpić.

„Kada sam pre dve godine postavljen za upravnika KPZ-a imao sam viziju u kom pravcu ova ustanova treba da se razvija, imao sam veliku želju, dobru volju, spremnost da uložim mnogo rada i truda da bi ta vizija postala stvarnost. Upravo je danas jedan deo te vizije i ostvaren, naravno uz pomoć i podršku mojih saradnika bez kojih bi sve ovo bilo teško ostvarljivo. Upravo zato mi je veliko zadovoljstvo i čast što smo uspeli da organizujemo prvu Izložbu domaće poljoprivredne mehanizacije u okviru Kazneno popravnog zavoda u Sremskoj Mitrovici“, rekao je Alimpić.

On je dodao da Zavod u Sremskoj Mitrovici kao najveći ne samo u Srbiji nego i na Balkanu oduvek imao određen prinos i prihod u privredi države i da Izložba predstavlja upravo nastavak podrške privredi Srbije, kao i da je naredne godine u planu proširenje sprektra proizvoda Kazneno popravnog zavoda.

Petar Samardžić, direktor Agencije za ruralni razvoj Grada kratko je rekao da je cilj organizovanja ove Izložbe udruživanje domaćih proizvođača i jačanje nastupa na tržištu, kao i podizanje konkurentnosti.

„Jedna od ideja vodilja bila nam je i razbijanje predrasude o ceni i kvalitetu domaće mehanizacije, odnosno želja da se naši poljoprivrednici uvere da po vrlo povoljnim cenama mogu da nabave potrebnu mehanizaciju“, rekao je Samardžić.

Izložba domaće poljo mehanizacije je svojevrstan uvod u organizovanje Sajma poljoprivrede koji se planiranaredne godine na istoj lokaciji.

Organizator i domaćin Izložbe bila je „Dubrava“ – Privredna jedinica za industrijsku proizvodnju KPZ-a Sremska Mitrovica, uz podršku Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Grada Sremska Mitrovica i Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica.

U okviru izložbe održana je prezentacija IPARD programa i mera agrarne politike, koju su vodili pomoćnici ministra Zoran Janjatović i Nenad Katanić, kao i direktor Uprave za agrarna plaćanja Žarko Radat.

Foto: S. Nikšić

 

Možda Vam se svidi i