Održana „Evropska škola debate“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici danas je u organizaciji učeničkog parlamenta Srednje ekonomske škole „9. Maj“, a uz pomoć Kancelarije za mlade Grada Sremska Mitrovica održana „Evropska škola debate“.

„Evropska škola debate“ je projekat koji organizuju Informacioni centar EU i udruženje građana Otvorena komunikacija uz podršku Delegacije EU u Republici Srbiji. Pored EU info centara koji i fizički postoje u Beogradu, Novom Sadu i Nišu i gde građani mogu doći i informisati se o EU mi organizujemo i niz aktivnosti sa istim ciljem. Jedna od tih aktivnosti je i „Evropska škola debate“ namenjena srednjoškolcima“, rekao je Aleksandar Jovančić ispred Informacionog centra EU.

Jovančić je objasnio da je u okviru „Evropske škole debate“ između 70 i 80 srednjoškolaca iz 22 grada u Srbiji prisustvovalo radionicama o EU, a da je zatim realizovano i više javnih debati u nekoliko gradova, kao i da će se najbolji sa svih debata sastati u maju mesecu u Narodnoj skupštini u Beogradu na finalnoj debati.

Senka Pajić, predsednica učeničkog parlamenta Srednje ekonomske škole „9. maj“ kratko je objasnila da projekt ima za cilj da se mladi upoznaju sa debatom i sa Evropskom unijom, da argumentovano razgovaraju i da poneseu sve evropske vrednosti koje treba da ih se tiču.

Nenad Radmanović, ispred KZM je dodao da Kancelarija uvek podržava ovakve i slične projekte i da je već kako samostalno, tako i sa partnerima učestvovala u realizaciji projekata na temu Evropske unije.

Ovo je treća godina za redom da se organizuje „Evropska škola debate“, a pored Sremske Mitrovice, debate su već održane u Smederevskoj Palanci, Nišu i Novom Sadu, Novom Pazaru, Zaječaru i Medveđi.

Finalna debata biće održana u Narodnoj skupštini Republike Srbije u maju mesecu ove godine, a na njoj će učestvovati šest najboljih debatera.

Možda Vam se svidi i