Održan skup o seoskom turizmu u Grgurevcima

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U subotu, 11. februara u Grgurevcima održan je skup na temu seoskog turizma, a na inicijativu Milorada Miloševića, vlasnika “Carskih vinograda M.A. Probus” i Probosuvog hrama vina koji se gradi na Šuljamačkoj glavici na Fruškoj Gori.

Ideja sastanka jeste uključivanje svih lokalnih aktera u programe i projekte koji su u funkciji razvoja i unapređenja seoskog turizma, te su skupu prisustvovali organizatori seoskih manifestacija, proizvođači sira, vina, sokova, voćnih rakija, raznih domaćih specijaliteta, kao i predstavnici udruženja žena iz Grgurevaca. Prisutnima su se obratili i Petar Samardžić, direktor Agencije za ruralni razvoj Grada Sremska Mitrovica i Svetlana Sabo, direktor Turističke organizacije Grada Sremska Mitrovica, sa svojim saradnicima.

Radi unapređenja seoskog turizma potrebno je povezati sve aktivnosti vezane za seoski ambijent i njegovu okolinu, kao i sve aktivnosti koje se u njoj odvijaju – gastronomija, poljoprivreda, folklor, manifestacije, etnologija, privredne i preduzetničke aktivnosti. Stoga se uskoro očekuju skupovi sa istom temom i u ostalim fruškogorskim selima.

You may also like