Održan seminar „Uloga lokalne samouprave u žaštiti i promociji ljudskih prava“

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – U sremskomitrovačkoj Gradsko kući danas je održan seminar „Uloga lokalne samouprave u žaštiti i promociji ljudskih prava“ u organizaciji Pokrajinskog zaštitnika građana – ombudsmana.

Na semiru su učestvovali predstavnici svih gradskih uprava Grada Sremska Mitrovica, Centra za socijalni rad „Sava“, predstavnik kabineta gradonačelnika, Skupštine grada i Kancelarije za pružanje besplatne pravne pomoći.

„Teme koje smo danas obrađivali su vrlo zanimljive i tiču se prvenstveno uloge Pokrajinskog ombudsmana, zatim bilo je govora o rodnoj ravnopravnosti, pravima dece, pravima nacionalnih manjina, odnosno dotakli smo sve one teme koje nas u principu i zanimaju“, rekla je zamenica gradonačelnika Sremske Mitrovce Svetlana Milovanović.

Ona je dodala da je cilj Sremske Mitrovice da u nekom narednom periodu otvori kancelariju zaštitnika prava građana i da se o tome već duže vreme razmišlja.

„Ono što smo želeli današnjom posetom da postignemo jeste da se zaposleni u gradskim upravama, ustanovama, javnim preduzećima i drugi vršioca javnih ovlašćena upoznaju prvenstveno sa radom Pokrajinskog zaštitnika građana, sa druge strane da se edukuju i senzibilišu za rad sa posebnim grupama, ženama, decom, nacionalnim manjinama, a sve u cilju bolje zaštite prava građana i građanki“, rekla je Snežana Knežević, zamenica Pokrajinskog zaštitnika građana.

Sremska Mitrovica je prvi grad u Vojvodini u kojem je održan seminar „Uloga lokalne samouprave u žaštiti i promociji ljudskih prava“.

Možda Vam se svidi i