Od Nove godine sve poreske prijave u elektronskom obliku

Od strane Ozon
0 komentar

Od 1. januara 2018. godine, elektronski će moći da se podnese još šest poreskih prijava, čime će se zaokružiti ciklus prevođenja „papirnih formi“ poreskih prijava u elektronski oblik.

Poreski obveznici će, za sve prihode koje administrira Poreska uprava moći posredstvom portala ePorezi da podnesu elektronske poreske prijave, podsetila je danas Poreska uprava.

Tako će, početkom naredne godine, biti omogućeno elektronsko podnošenje poreske prijave za akontaciono–konačno utvrđivanje poreza na prihode od samostalne delatnosti za paušalno oporezivanje (PPDG-1R), zatim prijave za utvrđivanje poreza na kapitalne dobitke (PPDG-3R), kao i poreske prijave za utvrđivanje poreza na nasleđe i poklon (PPI-3).

Takođe, od 1. januara elektronski će biti omogućeno podnošenje poreske prijave za utvrđivanje poreza na prenos apsolutnih prava (PPI-4), poreske prijave o obračunu akcize na električnu energiju za krajnju potrošnju (PP OAEL), kao i poreske prijave o obračunu akcize (PP OA).

Kako je navedeno u saopštenju, u narednom periodu je predviđeno i izdavanje četiri vrste poreskih uverenja u elektronskom obliku, čime će se značajno smanjiti troškovi, kao i vreme za dobijanje poreskog uverenja.

ekapija.com

Možda Vam se svidi i