Sremska Mitrovica – Od početka nove školske godine, odnosno od 1. septembra đačke linije koje su bile ukinute poslednjeg dana školske 2016/2017 godine, tačnije u drugoj polovini juna meseca, ponovo će saobraćati po ustaljenom redu vožnje, najavio je danas na konferenciji za medije načelnik Gradske uprave za saobraćaj, komunalne i inspekcijske poslove Miroslav Jovanović.

Jovanović je na konferenciji podsetio da stare godišnje legitimacije važe do 31. avgusta, a da se već od danas na glavnoj autobuskoj stanici mogu izvaditi nove legitimacije uz koju će svako lice dobiti i besplatni primerak brošure sa redom vožnje gradskih i prigradskih autobuskih linija.

Svi učenici srednjih škola koji potiču iz socijalno ugroženih porodica će i ove godine, najavio je Jovanović, imati pravo na potpuno besplatan autobuski prevoz na teritoriji grada.

Prema rečima Jovanovića od 1. septembra svi autobusi će biti opremljeni klima uređajima i elektronskim tablama na kojima će biti ispisan naziv i broj linije. Takođe, svi autobusi će imati ugrađen GPS kako bi se pratilo njihovo kretanje i kontrolisala redovnost polazaka, a u planu za naredni period je i uvođenje video nadzora u autobuse u cilju povećanja stepena bezbednosti putnika.

Možda Vam se svidi i