Naplata parkinga na novim lokacijama u gradu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Prema najavama iz Gradske uprave za saobraćaj Mitrovčane u narednom periodu čeka veliki broj novina koje se odnose na parkiranje u gradu.

Osim uvođenja nove, plave parking zone, korekcije cena parkiranja, očekuju se i promene koje se odnose na samo vreme naplate parkiranja.

„S obzirom na to da je Skupština Grada Sremska Mitrovica pre nekog vremena usvojila izmene određenih odluka i rešenja mi u skladu sa tim uvodimo set novih mera u samu oblast parkiranja, ali je bilo potrebno da prođe određeni, takozvani prelazni period da bi sve te novine počeli da implementiramo“, rekao je načelnik Uprave za saobraćaj Miroslav Jovanović i dodao da Parking sektor Javnog komunalnog preduzeća bi sa primenom tih novina trebao da počne najkasnije do 15. septembra.

On je naveo da je jedna od novina ta da će se naplata parkiranja vršiti na oko 15 novih lokacija u gradu.

„Naplata parkinga će se vršiti na oko 15 novih lokacija, neke od tih lokacija su ulice u kojima se parkiranje već naplaćuje, ali samo na jednoj strani, a neke od njih su potpuno nove. Jedna od novina jeste i da će cena mesečne karte za drugu, treću i četvrtu zonu iznositi 1.000 dinara, odnosno 10.000 dinara na godišnjem novou“, rekao je Jovanović.

Jovanović je objasnio da su zbog proširivanja zone naplate parkinga korigovane cene te usluge i da će one biti osetno niže u odnosu na sadašnje.

Prema rečima načelnik za saobraćaj, parkiranje u crvenoj parking zona neće se naplaćivati subotom do 19 časova kao što je to sada slučaj, već će to vreme biti skratiti na period do 14 časova.

U zelenoj zoni naplata parkiranja se vršila i nedeljom, što će početkom primene novih mera biti ukinuto, odnosno naplata parkiranja u toj zoni vršiće se od ponedeljka do subote.

Plava parking zona kao još jedna novina u čitavom sistemu biće uvedena na Gradskoj plaži i naplaćivaće se samo tokom letenjeg perioda.

Ukoro više informacija o ovoj temi.

Možda Vam se svidi i