Obeležavanje 17. oktobra – Svetskog dana borbe protiv siromaštva

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Ujedinjene nacije proglasile su 1987. godine, 17. oktobar za Međunarodni dan borbe protiv siromaštva. Ovaj datum svake godine predstavlja priliku da se kroz brojne inicijative, zemlje simbolično pozovu da ulože napore za unapređivanje položaja i standarda života stanovništva.

Crveni krst Sremska Mitrovica, obeležava Svetski dan borbe protiv siromaštva, pod motom „Javite se na poziv 17. oktobra da okončamo siromaštvo: put ka mirnodopskim i inkluzivnim društvima“.

Direktan doprinos da se smanji broj gladnih, Crveni krst Sremska Mitrovica ostvaruje kroz rad Narodne kuhinje. Trenutno se na teritoriji grada hrana deli na tri punkta u samom gradu i dva punktu u Laćarku. Obrok se sastoji od ½ litre kuvanog obroka i ½ kg hleba po korisniku. Mesečno se dele i lanč paketi najugroženijim porodicama, koje žive u seoskim sredinama.

Rad Narodne kuhinje, finansira se iz sredstava koje lokalna samouprava opredeli iz budžeta Grada, a svake godine rad kuhinje potpomogne i Vlada Republike Srbije, donacijom osnovnih namirnica.

Povodom 17. oktobra – Svetskog dana borbe protiv siromaštva, Crveni krst Sremska Mitrovica za sve korisnike Narodne kuhinje, uz pojačan obrok, podeliće i lanč pakete.

Možda Vam se svidi i