Nova školska godina i u Mitrovici počinje štrajkom

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Unija sindikata prosvetnih radnika Srbije najavila je da će članovi tog sindikata prvog dana nove školske godine stupiti u jednodnevni štrajk i da će u petak, 1. septembra, časovi trajati 30 minuta.

Ovu informaciju za Ozon media potvrdila je i Dobrila Gmizić, predsednik Sindikata prosvetnih radnika Sremske Mitrovice i član Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije. Prema njenim rečima skraćeni časovi u Sremskoj Mitrovici neće biti samo u Osnovnoj školi „Slobodan Bajić Paja“, Srednjoj tehničkoj školi „Nikola Tesla“ i Muzičkoj školi „Petar Krančević“.

Unija je u saopštenju izdatom povodom štranjka iznela i svoja tri zahteva.

Prvi zahtev jeste da se iz procedure povuče Nacrt Zakona o zaposlenima u javnim službama, drugi zahtev jeste hitno potpisivanje Protokola o zaradama kojim će plate zaposlenih u prosveti porasti na nivo iznad republičkog proseka, a treći zahtev odnosi se na povlačenje i izmene svih propisa koji zaposlene u prosveti „masovno ostavljaju bez posla“.

Prvog dana nove školske godine, najvljeno je još iz Unije, u 12 časova, sve gradske, opštinske, regionalne organizacije održaće protestne skupove u svojim mestima.

Možda Vam se svidi i