Nataša Lužajić prvakinja Vojvodine u tenisu!

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Prvakinja Vojvodine u tenisu u kategoriji do 18 godina je Nataša Lužajić iz Sremske Mitrovice, Manđelos. Za najuspešniju igračicu u kategoriji do 18 godina Nataša se izborila u 2016. Godini.


Trijumf na prvenstvu do 18 godina je svakako veliki uspeh za Natašu, ali ona nastavlja da se bori i dalje. Nataša igra za tenis klub Zmaj iz Sremske Mitrovice i ove godine ima velke planove.
Tenis je sport koji zahteva mnogo odricanja ali i novca. Da je moguće bez mnogo sredstava i uz pomoć roditelja i trenera uspeti i poneti titulu dokazala je Nataša Lužajić.

Iako je teško uskladiti dnevne obaveze i pratiti dete na treninge koji su svakodnevni, bez mnogo materijalnih sredstava otac Nataše Lužajić, Čedomir kaže „Ja sam srećan roditelj!

„Najmanje što mogu kazati: oduševljen sam! Nataša je dobro dete, trenira redovno i ne zapostavlja školu. Imamo veliku pomoć trenera Tenis kluba Zmaj i još nekoliko dobrih ljudi. Nije važno šta Nataša nosi na sebi, važno je da voli tenis i da uživa u treninzima. Evo, mi ne kupujemo redovno, kako bi trebalo nove rekete, dobar čovek iz Austrije menja žice na reketu. Njoj redovno pucaju žice, uz osmeh kaže Čedomir.

Nataša osim požrtvovanih roditelja ima i sreću da je „u rukama“ jednog izuzetnog entuzijaste, dokazanog baš po tome kao i po izuzetnoj stručnosti, trenera Jovu Muratovića. Muratović ne krije ponos zbog Natašinog uspeha. „Planova za Natašu za ovu godinu imamo i nadam se da će imati uspeha, mi se pripremamo za uspeh. Osim Nataše imamo u klubu još talentovane dece koja će, siguran sam, takođe pokazati izuzetne rezultate.

Kako se postaje tenis prvak u Vojvodini, pitali smo Jovu Muratovića.

„Najbolja rangirana igračica na rang listi iz Vojvođanskih klubova se nagrađuje na kraju godine, od strane Teniskog saveza Vojvodine, za svaki uzrast posebno. Na kraju godine se vidi ko je najbolje plasirani teniser. Nataša je prošle godine bila treća na Saveznoj listi, ispred nje su bile dve beograđanke i prema tome izabrana je na najbolju teniserku Vojvodine.“
Tenis je popularan i razvijen sport koji se igra na amaterskom i profesionalnom nivou.
Počinje se igrati od najranije dobi, a igra se do starosti. Neretko, na turnirima veterana igraju igrači od 70 i više godina.
Tenis je veoma praćen preko medija, a gledanost mu je na
zavidnom nivou u Svetu. Neki turniri imaju tradiciju koja traje preko 100 godina.

Svrha juniorskig turnira je da mladim igračima napravi podlogu za buduću tenisku karijeru. Suština je da mladi igrači osete sve čari tenisa i shvate vrednosti samog sporta.
Kroz takmičenja grade i svoju ličnost, uče prihvatiti poraz, upoznaju ljude iz zemlje, celoga sveta, različite jezike i kulture.

Dakle, osim što rastu igrački, rastu i psihički i intelektualno.

You may also like