Sremska Mitrovica – Na 60. Festivalu dramskog stvaralaštva dece Vojvodine „Majski susreti“ koji je ove godine održan u Temerinu u periodu od 9. do 11. maja monodrama „Verujem u ljubav“ u izvođenju Šerife Hopić iz Laćarka osvojila je drugo mesto i plasman na republičko takmičenje.

Scenario za predstavu napisala je višestruko nagrađivana mitrovačka spisateljica Olivera Olja Jelkić, režiju su uradili Senol Ragipi, Danijel Rasitović i Zlatko Vuletić, a za muziku bila je zadužena grupa Parno Romoro. Predstavu su podržali Država dece Dekalend i Fondacija GRUBB.

Monodrama „Verujem u ljubav“ pre pokrajinskog odnela je pobedu i na opštinskom i zonskom takmičenju, a nagrada za najbolju glumicu na tim takmičenjima, kao i na pokrajinskom pripala je mladoj Šerifi. Takođe monodrami je na svim takmičenjima pripala i prva nagrada za scenario i muziku.

„Radili smo iz srca, iskreno i to se vidi. „Verujem u ljubav“ je drama o devojčici bez roditeljskog staranja i njenim unitrašnjim borbama i previranjima. Scenario sam ja pisala iz srca, a Šerifa je glumila sebe, ali i svu decu sa sličnom sudbinom“, rekla za monodramu Olivera Jelkić.

Ona je dodala da je jako ponosna na uspeh koji je predstava do sada ostvarila, a pre svega na Šerifu koja je na svakom izvođenju bila sjajna i izrazila nadu da će „Verujem u ljubav“ dobro proći i na republičkom takmičenju koje će se održati krajem maja ili početkom juna meseca.

Možda Vam se svidi i