Mladi policajci položili zakletvu

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Povodom obeležavanja Dana Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije, Slave Ministarstva i Dana policije u sremskomitrovačkoj Gradskoj kući danas je svečanu zakletvu položilo 37 policijskih službenika Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici.

U pitanju su polaznici 12. i 13. klase Centra za osnovnu policijsku obuku u Sremskoj Кamenici, koji su, po završenoj obuci raspoređeni u policijske ispostave u Sremskoj Mitrovici, Staroj Pazovi, Šidu, Rumi i Inđiji, u kojima su odradili pripravnički staž. Svi oni su u radni odnos u Ministarstvo unurašnjih poslova – Policijsku upravu u Sremskoj Mitrovici, primljeni od 20. juna prošle godine.

Dragan Stojanac načelnik Odeljenja policije i Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici koji je prisustvovao današnjem polaganju zakletve okarakterisao je sam taj čin kao konačno opredeljnje svih 37 mladih policajaca da se bave tim teškim zanimanjem naglašavajući da je njihova obaveza da svoj posao obavljaju na pošten i častan način.

Zakletvu položilo 34 policajca i tri policajke među kojima je i Dunja Dokmanović koja kaže da joj je velika čast što je zajedno sa svojim kolegama nakon dugog puta koji su prešli danas i zvanično položila zakletvu.

„Policijski poziv je moj odabir zato što se pronalazim u plavoj uniformi, u ovom poslu, želim da radim sa ljudima i da im pre svega pomažem i da ih štitim“, rekla je Dokmanović.

Aleksanadr Sekulić koji je takođe danas položio zakletvu kratko je rekao da je njegova želja od malih nogu bila da postane policajac i da je jako ponosan na sebe što je tu svoju želju ispunio.

Možda Vam se svidi i