Mitrovčani ponovo dominiraju!

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Na Adi Ciganliji u Beogradu održan je Kup Srbije u kajaku i kanuu sprint za 2017. godinu. Kup Srbije je ujedno bio i prva kontrola za predstojeća međunarodna takmičenja među kojima su i III Svetski kup i Evropsko prvenstvo za juniore i mlađe seniore kojima je ove godine Beograd domaćin.

Članovi kajakaškog kluba “Vala” iz Sremske Mitrovice na ovom takmičenju su ostvarili zapažen uspeh osvojivši 14 medalja, i to 8 zlatnih, 2 srebrne i 4 bronzane, a sve pod vođstvom trenera Nenada Kosijera i Igora Došena.

U konkurenciji kadetkinja u trci na 200 metara zlatnu medalju osvojila je Anastazija Bajuk. Na 500 metara pobedila je Olivera Mihajlović, a Anastazija Bajuk se i u toj trci okitila medaljom, ovaj put bronzanom.

Marija Dostanić je bila najbolja u konkurenciji juniorki gde je u trkama na 200 i 500 metara osvojila dve zlatne medalje.

Među juniorima članovi “Vala” su bili dominatni. U trci na 1000 metara zlatnu medalju je osvojio Bojan Zdelar, srebrnu Stefan Vrdoljak, a bronzanu Nemanja Tajbl. Na 200 metara Bojan Zdelar je osvojio zlato ispred srebrnog Stefana Vrdoljaka. U trci na 500 metara Bojan Zdelar je ponovo osvojio zlato, a Nemanja Tajbl bronzu.

Sandra Polovina, u konkurenciji seniorki, osvojila je bronzanu medalju u trci na 1000 metara, dok je Marko Tomićević u istoj disciplini u konkurenciji seniora osvojio zlatnu medalju.

Dan pošto je na Adi Ciganliji završen Kup Srbije održano je i pojedinačno Prvenstvo Srbije na 5000 metara.

U juniorskoj konkurenciji zlatan je bio Bojan Zdelar, srebro je osvojio Nemanja Tajbl, a bronzu Stefan Vrdoljak.

Pored osvojača medalja na ovim takmičenjima u finalu su se borili i Ognjen Nježić, Ognjen Mastalović, Petar Milković, Aleksandar Zec i Vladimir Vujanić.

Možda Vam se svidi i