Zbog velikog interesovanja, u znak sećanja na šahistkinju Slađanu Jovanović (16.3.1975. – 14.11.1996.) iz Mačvanskog Prnjavora koja je poginula u saobraćajnoj nesreći, raspisuje se II Međunarodni književni konkurs pod nazivom ”Pesmodari mira”.

Konkurs je raspisan zahvaljujući saradnji inicijatorke Slavice Jovanović, novinarke i književnice, Izdavačke kuće „Svairos“ iz Beograda i dr Milana Mladenovića književnika.

Prva pesma bi trebala bude na temu šaha sa jasnom porukom: Da se svi ratovi sveta presele na 64 šahovska polja.

Druga pesma bi trebala da bude na temu mira u svetu, sa porukom: Stop ratovima!

Poziv je upućen svim autorima darodarima i slobodarima mira. Jedan autor može poslati najviše dve pesme. Radovi se šalju pod punim imenom i prezimenom, sa kraćom biografijom autora, adresom i telefonom, na e-mail slavicaj1969@gmail.com ili na slavicajov69@gmail.com.

Najuspešnije autore očekuju diplome i druge nagrade. Radovi treba da budu na srpskom jeziku.

Кonkurs je otvoren do 21. septembra, odnosno do Međunarodnog dana mira. Sve dodatne informacije mogu se dobiti na brojeve telefona: 061-265-83-66 ili na broj 063-807-59-35.

Podsećnja radi, na prvi Međunarodni književni konkurs „Pesmodari mira“ je stiglo više od dvesta pesama iz svih krajeva sveta i to iz Iraka, Japana, Bugarske, Makedonije, Slovenije, Crne Gore, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Кanade, SAD-a i Srbije od skoro stotinu autora. Pobednik prvog Konkursa bio je Jovan N. Bundalo književnik iz Beograda.

Možda Vam se svidi i