Mitrovačkim prosvetarima nisu umanjene plate zbog štrajka

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Sremskomitrovačkim prosvetnim radnicima, članovima Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije koji su štrajkovali 28. septembra nisu umanjene plate za taj mesec.

Kako je objasnila Dobrila Gmizić, predsednica Sindikata prosvetnih radnika Sremske Mitrovice i član Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije prosvetnim radnicima sa teritorije grada nisu smanjene plate iz razloga, jer su se oni odlučili da tog dana ne obustave nastavu, nego da skrate časove na 30 minuta.

Za razliku od njih jednom broju prosvetara u više škola širom Srbije plate su umanjene i za nekoliko hiljada.

Podsećamo, Unija prosvetnih radnika Srbije u četvrtak, 28. septembra realizovala je štrajk, u školama članicama Unije časovi su bili ili potpuno obustavljeni ili skraćeni, a taj dan održan je i veliki protestni skup ispred Vlade Republike Srbije u Beogradu.

Štrajkački su zahtevali povlačenje iz procedure pogubnog Nacrta Zakona i zaposlenima u javnim službama, hitno potpisivanje Protokola o zaradama kojim će plate zaposlenih u prosveti porasti na nivo iznad republičkog proseka i Povlačenje i izmene svih propisa koji zaposlene u prosveti masovno ostavljaju bez poslova.

Možda Vam se svidi i